Ingen arbetsro på jobbet

Idag har jag haft min första jobbdag efter jul och nyår. Det var himla kul att få komma tillbaka och träffa mina jobbarkompisar igen.

Jag fick sitta vid en allmän dator ute i en annan grupp, vilket var skönt och bra till en början. Det var inte så mycket folk där idag, eftersom de flesta har hemmadag och är hemma med allt vad det innebär.

Som sagt, så satt jag vid datorn ute i den andra gruppen. Eftersom vi hade eftermiddagsfika med te, kaffe eller saft vid 14:00, så lämnade jag mina grejor och gick för att fika. När jag satt för att fika, så kom en jobbarkompis för att be mig spara det jag höll på med att skriva. Hon ville använda datorn på rasten, eftersom vi har tillåtelse till att få göra det om vi vill. Jag sparade mitt och det var inte mer med det. När rasten var slut, så skulle jag fortsätta att skriva. Det var då det hände...

En i den gruppen där jag lånade datorn (han) stod bakom mig och sa åt mig "Josephine, du får inte använda datorn. Du måste gå hem nu, du får stänga av nu osv". Jag tog det inte så allvarligt, men det var störande när jag skulle koncentrera mig på att leta fakta till det jag skulle skriva om. Jag bad honom vara tyst och då pratade han med sig själv, innan han körde igång igen. Jag blev så himla störd av det, att jag känner mig trött i huvudet.

Jag pratade med en personal och hon sa "det är ingenting att bry sig om, eftersom han alltid gör så".

För min del var det ju inte lugnt, eftersom jag blev störd och inte kan koncentrera mig om det är flera saker samtidigt och särskilt inte om det står någon och säger saker bakom min rygg sådär. Kan tilläggas att personen som sa detta inte gjorde det för att vara dum, men det kan ändå vara jobbigt. Han har förresten Downs Syndrom.

Imorgon ska jag få sitta i ett annat rum, där datorn som varit trasig ett bra tag nu är fixad. Det ska bli skönt att få sitta för sig själv, med bara en som brukar sitta vid datorn som är bredvid och se på YouTube med hörlurar. Det är också skönt att man kan stänga dörren om sig och inte behöva ha kontakt med omvärlden när man ska koncentrera sig tycker jag.

Det känns skönt att jag förhoppningsvis inte kommer att bli trött och slut imorgon. Det återstår att se vad morgondagen har att bjuda på, hoppas det blir lugnare och att jag får mer arbetsro.

Det här var ju inte direkt så farligt egentligen, men jag ville bara få det ur mig på något vis. Då är ju bloggen perfekt, eftersom man når ut till många.

  • Dagbok
  • 57 visningar

Gillar

Kommentarer