Hur skulle du resonera?

Tankar

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Jag har en liten undran. Hur skulle du resonera om du hade pengar att lägga på någonting som du skulle vilja ha, skulle du resonera som jag? Mitt resonemang är så att om jag skaffar det jag vill ha som kostar cirka 59 kr i månaden i ett år, skulle du då lägga de pengarna på detta eller skulle du då inte lägga pengarna på detta? Det är ju liksom så här att om man längtar efter någonting som man vill ha och så skaffar man det, tror du man blir lyckligare då? Jag vet att man inte blir lyckligare av att köpa det man vill ha, man måste ha någonting att längta efter också. Förstår du hur jag resonerar här?

Jag tänkte liksom att när man har skaffat det man längtar efter eller vill ha, vad det än gäller, då är ju längtan efter den saken eller vad det än är över och man får lägga fokus att längta efter någonting nytt.

Det jag har tänkt att skaffa är premium på en app för cirka 59 kr i månaden i ett år. Egentligen tycker inte jag att det är så mycket pengar att jag inte kan lägga på det, men då tänker jag åt andra hållet istället och tänker är det verkligen någonting jag behöver på riktigt? Det jag funderar på att skaffa är premium på appen Recolor, som kostar ca 59 kronor i månaden eller 699 kronor på ett år. Jag känner att jag kan lägga de pengarna på detta, men är det verkligen värt att lägga pengarna på detta? Jag börjar bli tveksam eftersom då är min dröm att skaffa den appen uppfylld. Det blir då ännu en grej jag kan pricka av på min lista av någonting jag har skaffat och inte längre bara är en dröm om att jag vill skaffa det.

Även om man har råd så måste man ju lägga för och nackdelar, för att väga dem mot varandra. Är det verkligen någonting som kommer att göra mitt liv roligare eller få mitt liv att bli bättre på något vis? Då menar jag bättre än vad det redan är eftersom jag redan har saker som jag blir glad av. Då menar jag mobil, min lägenhet, min dator, min TV, mitt Nintendo switch OLED och sådana saker bland annat. Med det sagt är det inte så att man inte ska få unna sig emellanåt, om man kan och vill. Man behöver inte heller köpa en massa onödiga saker eller prenumerera på någonting som man kanske vill ha i stunden eller för några dagar och inser sedan att nej, det här vill jag inte ha. Det blir då bortkastade pengar och man måste fundera extra noga om man verkligen och då menar jag verkligen behöver eller vill ha detta.

Hur skulle du ha resonerat?

Hoppas att du får en fortsatt fin eftermiddag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar