Hur många ögonmusslor har jag haft?

Jag har som bekant en Canon EOS 600D. Från början var den kameran väldigt bra, tills jag insåg ett fel som Canon har gjort med själva ögonmusslan. Jag blev lack som f*n.

Man måste köpa fler och fler hela tiden, det är ju det allt går ut på. Business alltså, allt hänger ju på det. Köper man inte, då går inte affärerna med vinst. Helt sjukt egentligen tycker jag.

Har haft åtskilliga ögonmusslor till min kamera och ändå lossnar de och försvinner ur tomma intet.

Fick låna syrrans ögonmussla som passar till min modell. Hon har en Canon EOS 350D, om jag minns rätt. Hennes ögonmussla passade till min modell, vilket är tur. Jag lånade den av henne och efter ett tag försvann den också, ingen aning om var. Den bara lossnade från kameran och så hittades den inte igen. Både pappa och jag letade, utan resultat.

Har tappat bort åtskilliga sådana i mitt liv. Tappade en när jag var i Abisko på fjällstationen där och hittade den inte igen. Sedan har jag tappat några lite var som helst. Det började med att gummit som sitter runt själva plasten försvann och sedan hela delen, både plastgrejen och gummit. Nu vet jag inte längre vad jag ska göra åt det.

Måste i alla fall köpa en ny ögonmussla till syrran, eftersom jag lyckats slarva bort hennes. Hon ska inte behöva stå för kostnaden av den själv, eftersom det var jag som inte hade koll på den helt och hållet. Det är mitt fel och inte hennes.

Att köpa en ögonmussla är rätt dyrt. Från 85:- upp till en hundring, beroende på kameramodell osv. Jag tycker egentligen inte det är särskilt dyrt, men det är dyrt om man tänker sig en liten plastbit och en gummitgrej.

Så vad är en ögonmussla kanske du undrar? Du kan se det på bilden här under, Jag är usel på att förklara, men du förstår nog om du ser bilder tror jag.

En ögonmussla kan se väldigt olika ut i formen. En del kan vara runda, medan andra kan se ut som den på bilden osv.

  • Annat
  • 95 visningar

Gillar

Kommentarer