Hon utsattes för sexuellt ofredande och blev sedan hånad

Hallå därute i den berömda holken. Nu är jag arg och det kan väl inte ha gått någon förbi hur det ligger till i Melodifestivalen med gruppen Mustasch? Om det ändå har gått dig förbi, så nämner jag det för dig.

Det är en 28 årig tjej (jag nämner inte förnamnet) som blivit sexuellt ofredad av Ralf Gyllenhammar och även hånad av samma person. Hon har vädjat till SVT att stoppa bandet från att tävla på lördag, men SVT låter bandet ändå tävla. Det hela ska ha ägt rum på en reklaminspelning där Ralf då befann sig samtidigt som den unga kvinnan som anmälde honom.

Ralf ska enligt domen ha tryckt ned en flaska mellan en kvinnas bröst samtidigt som han ska ha yttrat orden "Jävlar vad snygg du blev, det är nästan så att man skulle kunna knulla dig", och sedan tillade han "Ja, jag ska nog göra det efter produktionen".

När den här tjejen fick veta att gruppen ska tävla hörde hon av sig till SVT, för att försöka stoppa dem. – Det är en skam att de får ställa upp. Det här är en dömd man som också betett sig jäkligt illa efteråt, säger hon.

För tre år sedan dömdes Ralf Gyllenhammar, 54, för sexuellt ofredande för att under en reklamfilmsinspelning ha tryckt ner en ölflaska mellan Isabells bröst.

Ett år senare valde Mustasch dessutom att försöka tjäna pengar på domen genom att trycka upp t-shirts med bandets logga och en ölflaska nedtryckt i en kvinnas dekolletage.

I ett mejl till SVT, som Aftonbladet tagit del av, skriver tjejen:

”Trycket var ett sexistiskt, kränkande och sexuellt anspelande sådant, och på min bekostnad. Mer än så orkar jag inte gå in på.”

I mejlet vädjar hon om att SVT ska stoppa Ralf Gyllenhammar från att få sjunga inför miljoner tv-tittare.

”Han behöver inte stå på scen mitt på bästa sändningstid bland unga kvinnor i tv-teamet som kanske inte vågar säga emot honom”, skriver hon och fortsätter: ”Jag vill skona dem från det”.

Hon skriver också att hon vill skona sig själv från att behöva se mannen som utsatt henne för ”ofredande och förnedring”.

”Bakom varje brott finns alltid ett eller fler offer. Kanske får man tänka om då och ta sitt ansvar som Public service och visa lite ryggrad, kan jag tycka”.

SVT svarade via en kommunikatör på SVT:s informationsavdelning:

”Jag har full förståelse för att du är upprörd. Detta är ett ämne som berör och engagerar. Vad Melodifestivalen med dess redaktion har landat i är att när man väl har sonat sitt straff så är man välkommen att tävla i Melodifestivalen.”

Hon är allt annat än nöjd med svaret:

– Han må ha avtjänat sitt juridiska straff men det faktum att han tillverkat och sålt produkter som är ämnade att håna mig och ofredandet han utsatte mig för i syfte att tjäna pengar talar sitt tydliga språk, säger hon.

Ralf Gyllenhammar beskriver både det sexuella ofredandet och t-shirtarna som ”ett felbeslut”.

– Jag borde ha vetat bättre, säger han.

När han får veta att tjejen vill varna unga kvinnor i Melodifestivalens produktion för honom säger han:

– Det låter jättekonstigt tycker jag. Vi är inte ett dugg farliga.

Ralf Gyllenhammar och bandkollegorna säger också att t-shirten inte var avsedd som ett hån.

– Det var en dum grej, det var inte menat som ett hån över huvud taget, självklart inte, säger Mustaschs basgitarrist Mats ”Stam” Johansson.

I en intervju med Aftonbladet påstår Ralf och en bandkollega att det hela inte alls handlar om ett hån och säger att de vill prata musik och inte juridik.

– Det var en dum grej, det var inte menat som ett hån över huvud taget, självklart inte, säger Mats ”Stam” Johansson till Aftonbladet.

– Ett felbeslut helt enkelt. Det var ju jävligt… jag borde ha vetat bättre, tillade Ralf.

Två personer bevittnade händelsen och flera andra vittnen berättar att det var både sexistiska skämt och grov jargong från Ralf sida.

– Han var stjärnan och jag hade respekt för honom innan vi började jobba tillsammans. Jag tyckte om hans musik och jag tyckte han verkade vara en rolig person. I efterhand har jag fått höra att han har den typen av jargong, sa kvinnan då.

Mynameisjossan: Jag själv tycker detta är sjukt, med tanke på gruppens usla kvinnosyn. Jag tycker inte heller att gruppen ska få tävla med tanke på hur illa de beter sig och vad de tycker om kvinnor. Låt något annat bidrag få tävla istället för den här gruppen. Jag förstår inte hur SVT tänker eller inte tänker i detta fall. Nog för att man har sonat sitt straff, men att vara med i en tävling som ses av hela Sverige och även barn är för mig helt sjukt. Något barn kanske ser upp till gruppen och tycker de är bra artister osv och vet inte bakgrunden eller hur de tänker kring kvinnor. Barn ska ju inte veta sådant, men ändå. Jag blir bara så himla mörkrädd över hur SVT tänker eller redaktionen som har hand om hela Melodifestivalen. Jag tycker det är konstigt eller i alla fall jävligt konstigt att Ralf väljer att komma med ursäkter såhär längt efteråt. Han borde ha förstått bättre redan då och inte gjort som han gjort eller sagt som han sagt. Jävla idiot rent ut sagt. Usch, fy och tvi. Detta band ska framföra ett bidrag och tävla på bästa sändningstid, så vidrigt att jag inte finner ord. Gruppen har en riktigt vidrig kvinnosyn som jag inte alls står bakom eller gillar alls. Hoppas att medlemmarna i gruppen kan sova gott om natten *ironi* Vad kommer hända härnäst?

Bild och text: Aftonbladet, Nyheter24 och viss text är min egen

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Asså fyfan vad vidriga dem är!!!!! Blir så arg!!! ❤️

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,
Och de ska tävla i Melodifestivalen imorgon på bästa sändningstid, usch 😡🤬
nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

Nej fy fan! Detta visste jag inte. Men det är väl typiskt media att tänka mer på vad de tjänar än ansvar, etik och moral. Kommer inte se denna grupp. Ska jag se mellon så kommer jag stänga av under denna grupp. Håller med om att efter sonat brott så har man på ett sätt rätt till ny start men INTE i offentligheten då man bär ett betydligt större ansvar för vad man har för värderingar bakom. Och mello som är ett familjeprogram. Jävla gubbsvin känner jag spontant! 😡

nouw.com/blackout