Helvetes förmiddag

​Denna dag började med en helvetes förmiddag. Jag skrev lättlästa recept. Hade inget alternativ, det var att välja mellan det eller gå hem och vila. Tydligen så förstod inte vissa i personalen vad Asperger är. En sak som jag kanske klarade av igår, det kan jag till exempel inte klara av idag. Det är så olika hur det fungerar för mig.

Det kändes som om jag tröttade ut mig när jag inte själv kände att jag hade någon behållning av detta eller ork att ta in det jag skrev om. Fick ju sitta och fundera vad man skulle använda för redskap när man gjorde maträtterna. Det är ju också viktigt att ha med, om det ska vara till för oss som har en funktionsnedsättning av något slag. Det ska vara väldigt tydligt och lätt på så vis.

Jag frågade om det var viktigt att jag skrev klart recepten idag. Jag fick till svar att de kan vara bra att ha. Fick till svar att jag kan lyssna på musik samtidigt som jag skriver recepten. 

Jag frågade varför en av mina jobbarkompisar fick sitta och måla, istället för att göra annat. Fick då till svar att hon jobbar varje dag, därför kunde hon ta det lugnt och färglägga bilder för vuxna. 

Jag grät på grund av det här orättvisa och messade till min mamma. Hon ringde upp till mitt jobb och tog tag i det här, även om hon själv jobbade och egentligen inte hade tid.

Sedan fick jag andra uppgifter att göra. Jag fick hålla på med mosaik istället, efter att jag gjort klart en pärlplatta som legat ofärdig bra länge. 

Varken personalen eller jag har varit ovänner. Vi har bara diskuterat. Har fått klart för mig och jag tror att en del av de förstår lite mer nu, när jag och mamma förklarade. Om inte, så får man förklara igen.

Hörde att bidraget som Anna Book ska framföra imorgon i melodifestivalen är diskad. Eftersom låten redan funnits på någon topplista i Moldavien, så har den nyligen blivit diskad efter att folk påpekat det. Anna är tydligen helt uppriven. Jag förstår henne. Du kan läsa här och se en film från det. Hon får självklart framföra bidraget, men är utom tävlan som synd är.

  • Dagbok
  • 160 visningar

Gillar

Kommentarer