Helt rätt att göra så?

I sin nya låt ”I rise” har Madonna med ett ljudklipp från Emma Gonzalez, en överlevande från skolskjutningen i Stoneman Douglas High School i Florida i februari förra året.

Emma var en av de ungdomar som listades av tidningen Time som en av årets 100 mest inflytelserika 2018. I talet som Madonna samplat säger Emma: ”Dom säger att vi barn inte vet vad vi pratar om, att vi är för unga för att förstå hur regeringen fungerar. Det är skitsnack!”

I låten, som är en ballad, spinner Madonna vidare på temat med textrader som:

There’s nothing you can do to me that hasn’t been done/Not bulletproof, shouldn’t have to run from a gun/ River of tears ran dry, let ’em run/No game that you can play with me, I ain’t one.”

I ett pressmeddelande säger Madonna att hon skrev ”I rise” med en tydlig politisk vinkel:

– Jag skrev den som ett sätt att ge röst åt alla marginaliserade människor som känner att de saknar möjligheten att säga vad de tycker.

Tycker du det är rätt av Madonna att skapa en låt som handlar om detta eller skulle hon ha låtit bli? Jag vet inte riktigt vad jag tycker, men det är ingen riktigt bra låt sådär som jag tycker om till 100%. Nog är den bra, men inte så otroligt bra direkt.

Jag vet inte om Madonna bara gör detta för att tjäna extra mycket pengar eller om hon gör det för att hon på riktigt bryr sig. Vad tror du om det hela? Jag har ingen åsikt alls och vet ärligt inte vad jag ska tycka eller tro i detta.

P.S Viss text är lånad från dn.se, medan viss text är min egen.

  • 80 visningar

Gillar

Kommentarer