Har kommit igång igen med träningen

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag kände jag bara att jag inte hade någon lust för någonting och hade heller ingenting att göra. Att sitta på min rumpa eller ligga kvar i sängen kändes inte som något alternativ för min del kände jag, så det var bara att köra igång med Ring Fit Adventure. Riktigt skönt är det nu efteråt.

Jag tog i så mycket att jag kände hur benen bara darrade eller vad man säger, kanske skakade är ett bättre ord? Jag vet inte, men det är vad som hände i alla fall.

Jag valde att köra tills jag kände att jag inte orkade mer, det var då jag gav upp. Det var skönt i alla fall och svetten rann, även om jag hade balkongdörren öppen. Dock öppnade jag inte luckorna till inglasningen, men tänkte ändå att jag får in lite kyla.

Jag sprang inte så mycket som jag trodde faktiskt, bara 3,84 km. Det räcker ändå, när man har varit förkyld en hel vecka och inte vill ta i för allt vad man är värd. Det är ju så att man bör börja mjukt och inte ta ut sig det första man gör, när man är tillbaka igen.

Jag trodde aldrig att jag skulle orka göra någonting av träning idag, men ack så fel jag hade. Kände redan innan hur kroppen var slut och trött efter gårdagen med begravning. Allt tar ut sig på mig på ett helt annat vis än för någon som inte har en diagnos när det gäller tillställningar sådär. Jag har Aspergers Syndrom och tar in allt med syn och hörsel samtidigt, vilket gör att jag blir dubbelt så slut som någon som inte har en diagnos. Det går inte att stänga av ena sinnet och bara använda ett, tyvärr.

Enligt Nintendo.se är Ring Fit Adventure ett roligt äventyr där du slåss mot fiender, utforskar en värld och samtidigt kommer i form! Utmaningarna i spelet gör att du utför fitnessliknande övningar med tillbehören Ring-Con och Leg Strap som känner av dina rörelser. Här kan du se en video på vad Ring Fit Adventure är för något.

Om du är i funderingar om du ska skaffa en sådan Ring jag har och träna själv, så tycker jag verkligen att du bör göra det. Det är den bästa investeringen jag gjort i träningsväg för hemmabruk. Jag känner inte att jag tränar, det är som att spela tv-spel tycker jag. Det som händer är att man blir svettig och varm. Man spelar ett spel med olika övningar, som yogarörelser och andra fitnessliknande övningar, som benböj, plankan, höga knän, olika övningar för armar, ben, mage, rumpa och så vidare. När du springer i spelet, får du springa på stället du står på. Typ som att du kör snabba fötter, om du förstår. Svårt att förklara, men du springer på stället och inte runt i rummet eller där du tränar.

Nu ska jag ta det lugnt och njuta av det som är kvar med något att fika, eftersom det behövs fyllas på med både vätska och annat. Även om jag druckit 0,5 liter vatten under tiden jag tränade, så behövs det fyllas på med mer, så mycket som jag svettades alltså. Därefter blir det en härlig dusch.

Hoppas att du får en fortsatt fin eftermiddag och kväll. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #bestofnouw2022 #träning #träningsmotivation #träningsinspiration #träningsdag

Gillar