Har du testat detta med...?

Hallå i holken. Läste hos @itismadeby att det finns en funktion till mobilen som heter Wi-Fi-samtal. Alla operatörer har tyvärr inte tjänsten, men det finns de som har den. Läste precis att Telia har den tjänsten. Innan jag läste vad den här personen skrivit om denna, så har jag bara flyktigt sett att tjänsten finns i mobilen, men inte lagt någon större värdering i den.

Det ska tydligen vad jag förstår kunna gå att använda tjänsten via Wifi i en router, om man aktiverar detta i mobilen. Då kan man i fall det är dålig teckning på mobilen ändå ringa eller så kan folk ringa till dig, om det behövs. Jag har förstått det som att det inte går någonting på mobildatan, att man kan använda tjänsten även när man flyger och det är Wifi i flygplanet.

Inte förrän idag eller om det var igår, så fick jag nys om denna funktion. Kanske värt att testa? Behöver inte tjänsten här jag bor, eftersom folk jag besöker och mitt jobb mm finns i centrum. Kan vara bra att veta att denna tjänst finns och kan användas när eller om det behövs.

Vad är WiFi- Samtal?

Wifi-samtal är en tjänst som gör det möjligt att ringa via Wifi-nät. Det innebär att du kan ringa och ta emot samtal trots att du inte har någon mobiltäckning. När du har tjänsten Wifi-samtal påslagen kommer du att kunna prata i mobilen överallt när du är ansluten till Wifi.

Har du platser i ditt hem där du önskar att täckningen var bättre? Kanske i den energisnåla nyproduktionen eller på källarkontoret? Wifi-samtal ger dig möjligheten att prata på fler platser utan att tappa täckningen. Du kan röra dig fritt mellan Wifi och mobilnätet utan att samtalet bryts. Enligt Telia fungerar Wifi-samtal endast i Sverige.

Gillar

Kommentarer