Har du blivit tappad som liten?

Är man en idiot, så kan man får höra meningen "Har du blivit tappad som liten?" Det var just de orden jag gav min kära morfar igår. Om han nu är så kär, det återstår att se alltså.

Han har åter igen ställt till det och ska kalla sig djurvän. Vad jag har sett en sommar när jag var till hans sommarstuga, så gick han ut på gräsmattan, där det var trastar. Han hade med sig 2 vedträn eller om det var virkesbitar, men i alla fall så tog han dem och slog ihop så det bara ekade. På så vis skrämde han slag på trasten som åt upp masken i gräsmattan.

Jag kan inte påstå att min morfar är någon djurvän eller vad säger du? Han påstår att masken är lilla jordbrukaren och att trasten äter upp masken för honom, så att gräset inte växer i gräsmattan. Han säger också att det kommer att komma in en snigel till Sverige från Frankrike och den snigeln äter upp maskarna. Vad han skulle göra med den singeln, det sa han inte.

Jag tycker synd om den stackars trasten, så som morfar går an. Hans sambo har också börjar göra likadant, skrämma trasten alltså.

Morfar påstår sig var djurvän, men gillar inte trastar och skarvar. Det går bra så länge trastarna letar mask i någon annans gräsmatta och inte hans. Jag bara "du måste vara en idiot" sedan sa jag "har du blivit tappad som liten?". Det kunde han inte svara på sa han och då fick jag förklara att man säger så om idioter. Han säger också att det bara är han i hela världen som har förstånd och vett.

Om alla vore som honom, tappad bakom en vagn eller vad man säger, så vore inte världen någonting att lita på. Min morfar är ingen att lita på och höja till skyarna. Han har allvarliga problem om han gör sådär med trastarna, jag menar skrämmer slag på dem.

Hur ska han kunna kontrollera att inte trasten äter mask ur hans gräsmatta, när han inte är där eller när han sover och inte kan kontrollera? Jag säger då bara det, idioter finns det gott om och han är en av de idioter som finns i världen.

P.S Fågeln på bilden är en Rödvingetrast som är en arkivbild. Fotad av mig 13/4-18.

  • Tankar
  • 174 visningar

Gillar

Kommentarer