Gulligt med detta?

Jag tycker det är gulligt och mysigt med en docka som ser ut som en riktig bäbis, en så kallad Reborn.

Jag vill hemskt gärna ha en, men jag får inte skaffa någon. Det är för barnsligt att ha en sådan docka har jag hört. Jag tycker dock inte det och skulle mer än gärna ha en sådan hemma i min lägenhet. Jag skulle aldrig göra något mer med den, än att hålla den i famnen hemma i min lägenhet.

Vad är en Reborndocka?

En reborn är en slags docka som ser och känns väldigt verklig. De är gjorda och vinyl och har huvud,armar och ben i vinyl medans oftast kroppen är gjord av tyg.

En reborn docka börjar sitt liv som ett kit. Som endast består av ett huvud, ben och armar. Sedan är det dags för en rebornartist att börja jobba.

Håret är oftast microrotat med ett - två hårstrån i taget för att se så naturligt ut som möjligt. En reborn är handmålad! Det kräver många lager för att få till de rätta färgerna och många timmars arbete. Varenda detalj är målad av en artist. Varenda litet veck är målat.

Reborns är fyllda med glassan, polypellets och fyllnadsvadd för att få rätt vikt för att kännas som en riktig bebis. De väger och är lika långa som riktiga bäbisar

Det hela tar ungefär 1-2 månader. Det ligger mycket tid bakom varje docka.

Vad gör man egentligen med en reborn, och vad är vitsen med det? Vad man gör med en reborn är väldigt olika, eftersom alla har sitt eget sätt att "ha sina reborns på" Men jag kan berätta några olika sätt ändå.

Vissa personer samlar bara på sina reborns. Då är det ungefär som porslinsdockor, man har de sittade/liggnades någonstans. Det finns det de som nästan ser sina reborns som barn. Det finns även några som har sina reborns som barn. Mer eller mindre. Vissa byter blöja, låtsasmatar och osv någon gång ibland. Andra kanske varje dag. De kallas sig rebornmammor. Det är oftast folk som inte kan/vill ha barn eller som är för unga/gamla.

Ingenting av dessa saker är rätt eller fel. Man bestämmer själv hur man har sina reborns. Några samlar på reborns men tar kort och köper saker. Kanske tillochmed har vaggor, barnvagn och andra bebissaker till sina reborns. Men de ser sig fortfarande som samlare.

Viss text lånad hos reborns.ifokus.se och bilderna lånade hos pinterest.com, reborn-baby.dk, www.judysrebornbabies.com, www.reddit.com

  • Vill ha
  • 194 visningar

Gillar

Kommentarer