Godhet

Hallå Hallå. För ett tag sedan köpte jag en Snällkalender från Stiftelsen Friends. I ett av mina inlägg här, så kan du se och läsa mer om en sådan kalender.

Innanför dagens lucka dolde det sig ett för mig väldigt viktigt budskap, som jag kommer att skriva mer om.

Det snällaste någon har gjort för mig om man bortser från familjen, det var på gymnasiet. Jag minns att jag hade depression, var hemma från skolan hur länge som helst och det började närma sig jul om jag nu minns rätt.

Jag minns att jag fick ett A4-papper hemskickat med posten från min klass. Då hade det skrivits någonting snällt till mig och så hade hela klassen skrivit på med sina namn. Det var väldigt snällt tycker jag och en riktigt god handling, i och med att jag mådde väldigt dåligt under den perioden.

Jag minns också att under den där perioden då jag var deprimerad, då kom min gamla lärare från högstadiet hem till mig. Vi var ju vänner utanför skolan på den tiden och är det fortfarande. För mig är hon min absolut bästa vän och kommer alltid att vara. Jag minns att jag hade skrivit ett handskrivet brev till henne, för att dela med mig av hur jag mådde och hur jag kände mig. Hon förstod hur jag kände mig eller kanske inte förstod så, men förstod att jag mådde dålig eftersom jag hade gått ner i vikt, inte åt så mycket och mådde allmänt dåligt. Jag motionscyklade 90-99 minuter flera gånger om dagen också. Hon hade med sig present till mig, dock ingen blomma. Denna handling gör mig glad när jag tänker tillbaka på det. Just för stunden då jag var mitt uppe i min depression brydde jag mig inte om att hon var där. Jag minns att min mamma var hemma, så de två fick umgås medan jag spelade Playstation 2 och spelet The Urbz: Sims in the City.

Det är de där små sakerna man värdesätter senare i livet, även om man inte alltid kan sätta ord på känslorna och säga så mycket som ordet "TACK", när man är mitt uppe i sin depression.

En god handling tycker jag är att man finns där när någon bara behöver prata av sig, skicka ett meddelande när någon är sjuk eller visa att man bara finns där ändå. Det behöver bara vara något så simpelt som "Jag tänker på dig", "Krya på dig", "Hoppas att du haft en bra dag" eller "Hur mår du?"

Det behöver inte vara mycket eller handla om att man måste ge någon present för att visa sin uppskattning. Varför inte bara ett leende till personen i kassan på ICA, ett leende till personen du möter på gatan eller fråga hur grannen mår om ni möts i trapphuset eller på gatan. Det behövs så lite, för att kunna förgylla en annan människas dag till det bättre vill jag lova.

Vi behöver alla bli bättre på att visa vår omvärld och våra medmänniskor vad de betyder för just dig. Ett leende kostar ingenting, men kan göra en människa glad en hel dag.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #december #christmas #christmastime #xmas #tankar #tankarochkänslor #tankarochfunderingar #tankarna #torsdag #torsdagstankar #julkalender #adventskalender

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Jättefint inlägg❤

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,