Glöm inte flytta era bilder från mobilen

Ett litet tips från mig såhär på sommaren.

Nu under sommaren fotograferar man väldigt mycket mer med mobilen än annars. Jag har ett bra tips till dig, som kan komma väldigt bra till hands att använda.

Om du vill ha kvar dina bilder, ifall mobilen blir stulen, du tappar bort den eller om den går sönder... då har jag ett bra tips till dig.

Skaffa OneDrive, vilket är en lagringsmedia över internet från Microsoft, där du kan lagra dina personliga foton, filer och mappar på en enda plats och komma åt dem när som helst, var som helst. Hur smart är inte det? Vissa mobiler erbjuder ju direkt uppladdning av dina bilder till OneDrive, så du slipper tänka på det och alltid har de där, var än du är. Nog för att det kostar dig lite extra mobildata, men är så värt det på det stora hela tycker jag. Jag har OneDrive och har haft hur länge som helst känns det som, jag bara älskar den. Jag kan ladda upp bilder till den som jag vill ha in i mobilen från datorn och slipper använda mig av en USB-kabel mellan datorn och mobilen, väldigt smidigt. När jag har lagt in bilden eller filen i OneDrive via datorn, så hittar jag den i appen OneDrive i mobilen och kan ladda ned filen till mobilen därifrån. Jag är supernöjd med det på alla sätt och vis. Vill man ha mer lagringsutrymme, så kostar det riktiga pengar. Jag har aldrig köpt till extra, men har så jag klarar mig. Just nu har jag 105 GB, men det räcker för mig och det jag använder den till. När man för första gången använder appen, så har jag för mig att man får 5 GB och får sedan köpa mer om man vill, vilket jag aldrig gjort. Vet dock inte hur jag fick mina 105 GB. Just ja, du loggar in med samma e-postadress och lösenord du har hos Outlook.com. Vill du inte ha en app av programmet i datorn, så är det bara att logga in via webben här. Vet dock inte om det funkar utan appen på en mobiltelefon.

Det finns också något som heter Dropbox, vilket är en molntjänst från Dropbox Inc, med tillhörande klientmjukvara som erbjuder lagringsutrymme av datafiler över internet. Utrymmet kan exempelvis användas för säkerhetskopiering eller som en delad resurs för fildelning. Jag känner inte till DropBox, men de jag vet som använder gillar tjänsten.

Google Drive, vardagligt kallat Drive, före detta Google Docs, är en molntjänst för att skapa och dela filer som tillhandahålles kostnadsfritt av Google. Google Drive är Googles motsvarighet till Microsofts Officepaketet och Apples Iwork. Google Drive består av tre webbaserade program för att skapa och dela dokument. Den här tjänsten är ingenting jag någonsin använt, så jag vet tyvär inte hur den fungerar eller så.

Icloud, av Apple skrivet iCloud, är Apples molnbaserade tjänst som lanserades i juni år 2011. Icloud är en efterföljare till den något utgångna molnbaserade tjänsten Mobileme som även den skapades av Apple. Man får med en e-postadress och kan synka sina bilder mellan datorn och IOS-enheten.

Jag är inte sponsrad eller har något samarbete med företagen på något vis, vad gäller det här inlägget.

  • Tips
  • 51 visningar

Gillar

Kommentarer