Glöm inte Earth Hour ikväll

Hallå alla glada och mindre glada!

Har du tänkte på en sak? Ikväll är det faktiskt Earth Hour. Kommer du att haka på tåget? Jag kommer att göra det.

Släck lampan, för en ljusare framtid, uppmanar Världsnaturfonden. Det är ett sätt att visa att klimathotet tas på allvar. Ju fler som släcker desto större genomslagskraft, resonerar skaparna av Earth Hour, Världsnaturfonden, WWF.

Earth hour hålls i år för fjortonde året.

Vilken tid ska vi släcka ikväll? 20:30 - 21:30

Då infaller Earth Hour i Sverige

Jordtimmen infaller sista lördagen i mars, men får inte krocka med påsk, då infaller Earth Hour lördagen före påskafton. Timmen infaller alltid mellan klockan 20.30 och 21.30, lokal tid.

De som hedrar Earth Hour i Sverige stänger av när Finland är klara. när vår timme är över då släcker Storbritannien. Så drar Earth Hour runt klotet under ett dygn.

Det kan du göra under Earth Hour

WWF skriver att vi lever som om vi hade fyra gånger så stora naturresurser som vi faktiskt har och att vår livsstil drabbar både djur och natur.

Att släcka lamporna under en timme räcker inte för att rädda klimatet, men det är en markering att någonting behöver göras.

Kanske upptäcker de som är engagerade i timmen att det är enkelt att dra ut mobilladdaren och släcka ljusen i de rum man inte befinner sig i. Det är i alla fall något som arrangörerna hoppas på.

Om du inte vill sitta hemma och mysa till levande ljus, kan du exempelvis, gå ut och fotografera om du befinner dig i en hyggligt stor stad.

Gillar

Kommentarer