Gillar du hår under armarna?

Hallå där ute. Hur är läget med dig? Med mig är det bara fint känns det som. Inte så mycket som händer och sker just nu, vilket är himla skönt faktiskt. Jag har en grej jag funderat på och som jag vill dela med mig av till er, så att jag får veta era åsikter. Ja, om du har några åsikter kanske. Jag vet inte riktigt.

Hur känner du kring det här med hår under armarna? Tycker du det är okej att en tjej/kvinna har hår under armarna?

Jag har hört folk som säger att en tjej inte ska ha hår under armarna, att det inte är snyggt och så vidare. Det klär inte en kvinna att ha hår under armarna. Det läggs jäkligt mycket fokus på den biten. Jag läste någon stans att när Clara Henry ledde melodifestivalen, så rakade hon bort håret under armarna. Det är just av den anledningen att hon ville att folk skulle lägga märke till henne som person och inte klaga på att hon har hår under armarna och lägga sina värderingar där. Googlade och läste att det var inför melodifestivalen 2017. Det här skrev Clara på sin instagram inför sitt uppdrag som programledare. Ett beslut som hon har funderat länge över och fattat efter erfarenhet – för att hon inte vill bedömd för sitt utseende. "Armhålshår brukar generera allt ifrån kritik till hatstorm och säkert ett och annat våldtäktshot".

Till och med Madonna har orakade armhålor, som du kan sen på bilden ovan.

Så, vad anser jag själv om hår under armarna? Själv brukar jag raka mig då och då, när jag tröttnat på att ha hår under armarna. Jag är inte jättenoga med att raka bort det, utan det får vara kvar så länge det är kvar så att säga. Jag rakar bort det när jag tröttnar helt enkelt. Jag tycker inte att det är en biggie att ha hår just under armhålorna. Folk får ha hår där om de själva vill, det är upp till var och en. Jag känner inte heller att jag behöver raka bort håret inför en viss säsong eller efter varmare väder, då man går utan jacka, har kortärmade tröjor eller linnen med smala axelband för att nämna några exempel. Jag rakar helt enkelt bort håret när jag känner för det och skäms inte för att ha det där, om nu någon skulle se att jag har det där. På badhuset skäms jag inte heller för att ha hår under armarna eller tycker det är pinsamt om någon ser att jag har det.

Nour El Refai hyllades ju för sina håriga armhålor då hon ledde melodifestivalen 2014. – Det växer där. Det är varken fel eller rätt. Det var inte jag som kom på det, det är evolutionen, säger hon.

Håret under armarna fyller faktiskt ingen funktion, vad jag läst här. Så, varför finns det då? Det är en bra fråga. Håret under armarna behöver ju inte finnas där. Det är lite som med blindtarmen, ingen vet varför vi har den. En teori enligt ki.se är att det går ut på att det samlar doft för att attrahera en partner. Dock vet jag inte om det stämmer eller ej.

En del personer som jag sett när jag Googlat har valt att färga håret under armarna i någon härligt färgglad nyans.

Egentligen är det ju mer accepterat att en man har hår under armarna, än att en kvinna har det. Hur kan det vara så? Vad tror du?

Nu kommer det nåra frågor till dig!

Tycker du att en kvinna ska få ha hår under armarna eller tycker du att det ska tas bort? Skriv gärna varför du tycker som du gör.

Tycker du att en man ska få ha hår under armarna? Skriv gärna vad du tycker och varför.

Skulle du kunna tänka dig att färga håret i armhålorna till någon rolig färgglad färg? Skriv gärna varför du tycker som du gör.

P.S Bilderna är lånade online och är alltså inte mina.

  • Tankar
  • 38 visningar

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,

Detta var ett intressant inlägg. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om vad andra gör med sitt armhår. Själv är jag nog hjärntvättad av media och rakar därför bort det. Jag vet inte om jag bryr mig så mycket just nu utan det sker nog mest av gammal vana.

Roligt att veta lite fakta om betydelsen av det.

Färga det skulle jag nog inte.

Men jag undrar ju ständigt varför vi kvinnor ska var så släta och behöva raka allting medan män inte behöver göra ett skit. Ingen aning. I princip allt hår bör ju raderas från kvinnor. Så de blir mer som barn än kvinnor. Det är en vidrig tanke. Så det släpper jag nu.

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,

Nej, jag tycker att man ska få se ut som man vill, vara som man vill och vara nöjd med det oavsett hur man ser ut någonstans. Tjock, smal. mullig, överviktig, underviktig, ras, läggning, religion, längd och självklart är det fritt att våga tycka om sig själv som den man är.


Hår under armarna har inte ens tänkt tanken någon gång att jag skulle vilja färga, men jag kommer aldrig att färga det. Att färga håret på huvudet är en sak man kan färga tycker jag, men inte mer än det.

Jag håller också med om att det är ett skevt ideal mellan kvinnor och män. Där är det inte jämlikt tyvärr.

nouw.com/mynameisjossan