Fotografen i Mauthausen - Filmrecension

Filmtips

Jag har sett en för mig sorglig film. Jag hade trott att den skulle vara så mycket vidrigare än vad den verkligen var. Jag trodde också den skulle vara mer äcklig, eftersom det stod att den skulle innehålla våld. Jag blev i alla fall berörd, men tyckte inte det var så himla brutalt ändå. Jag gillar ju inte när det blir för blodigt med våld och sådant, men den här filmen gick tydligen att se i ett svep också. Jag kan i alla fall tycka att den är brutal, rå och hemsk, eftersom den är verklighetsbaserad.

På sitt vis så är den brutal och visar hur det gick till under andra världskriget i ett nazistiskt koncentrationsläger. Himla vidrigt egentligen, men tur att det fanns en person i verkligheten som tog hand om negativen till filmrullar, för att visa upp för världen. Annars är det nog ingen som skulle trott honom.

Handling: En katalansk fånge i ett nazistiskt koncentrationsläger stjäl fotonegativ med bilder på grymheterna som begås där. Baserad på verkliga händelser.

Skådisar: Mario Casas, Macarena Gómez, Alain Hernández, Stefan Weinert, Richard van Weyden, Abel Rodriguez, Mac Rodriguez, Emilio Gavira, Luka Peroš, Frank Feys

Genre: Thriller/Historisk skönlitteratur/Verklighet Inspelningsår: 2018 Åldersgräns: 16+ Våld

Här kan du läsa om den riktiga, verklighetens Francisco Boix. Han var den fick ut negativ med bilder till allmänheten runt om i världen.

Bilderna här under visar den Francisco Boix i verkligheten och Mario Casas, som spelar honom i filmen.

Gillar