Fotade en flygande... med mobilen

Idag skulle jag med mamma och pappa ut till Skeppshamn, för att gå till ett ställe där jag var med mamma, syrran och hennes sambo ifjol för att bada och vara. Vi kom fram till parkeringen vid Skeppshamn, men det fanns inte en plats för vår bil, så det var bara att fara därifrån.

Vi bestämde då oss för att åka till badplatsen på Sörsidan istället. Sagt och gjort, vi tog oss dit. När vi kom dit var vi helt ensamma, inte en människa i sikte. Jag hade tänkt att bada, men kunde inte på grund av att det var för mycket stenar och alger som gjorde det väldigt halt. Jag var på stranden istället, men provade att gå ut ändå.

Vi gick en sväng på skogsstigen också och kom till något som heter Magnusviken. Där var det lättare att gå ut i havet, men inte heller lätt. Jag gick ut med vatten till knäna, innan jag gav upp. Där var också stenigt och jäkligt med alger som var hala, men inte fullt lika mycket som på det andra stället.

Vid badplatsen finns även lekpark för barnen med några enklare gungor, en sandlåda, en rutschkana och någon grej att klättra i med tak på.

Ute vid badplatsen var det ett par som kom med matsäck. Mannen/gubben satte sig så att han såg ut över havet i kortärmat. Kvinnan/tjejen som var med honom hade på sig fleecetröja och långbyxor. Hon satt så att hon inte såg havet, med ryggen emot.

I fjärran till höger på bilden ovan ser man Rödskäret.

På bilden ovan ser man också Rödskäret.

På bilden ovan kan man se Södra Alnön i fjärran.

När vi kom tillbaka, så åt vi vår medhavda matsäck. Det hade varit mysigare på den plats vi tänkte först och inte dit vi åkte när vi inte fick någon bilparkering på Skeppshamn.

Borden och sofforna vi satt på var inte alls jättebra, trasiga i trät och lite så att de spruckit, så att bulten som höll ihop soffan med bordet inte kunde användas. Det kändes lite förfallet, men på det stora hela riktigt bra ställe. Skönt för de som bor nära att bara kunna gå dit, för att det är nära.

En grill, där det växer växter. Det ska nog inte vara så hoppas jag eller är det en grill förresten?

På den här platsen brukar man fira midsommar. När jag var barn firade jag där några gånger, med dans runt stången, fiskdamm och lekar. Då brukade jag vara med min familj i min morfars sommarstuga. Han har nämligen sommarstuga i närheten av det där stället.

Det kom en Rhogogaster av något slag och satte sig på min hand, när mamma och jag satt på en bänk vid havet på badplatsen.

Förlåt för att min hud ser ut som den gör på händerna.

Gillar

Kommentarer