Fortsätter med det jag gör

Hallå där ute. Jag tänker fortsätta med att vila från sociala medier. Igår blev jag helt snurrig av att använda Instagram till exempel och att snurra i appen gjorde mig helt illamående. Det är tillåtet att testa, men klarar man det inte så är det ingen stor grej. Jag har liksom ingenting som behöver komma upp en speciell dag eller en speciell tid, vilket ändå är väldigt skönt.

Jag kan faktiskt säga att jag typ har sovit till 11 på morgonen både igår och i förrgår, vilket verkligen är behövligt för min hjärna. Men så mår jag faktiskt väldigt dåligt av att det är arbetare utanför, som målar fasaden i föreningen där jag bor. Det gör att jag förlorar energi väldigt mycket. Jag vet att de inte tittar in i lägenheten och så vidare, men det känns så. Jag kan faktiskt inte sitta ute på balkongen eller ens röra mig i min lägenhet som jag känner att jag vill och brukar. Detta tar på mina krafter också, de krafter jag har kvar förresten. Inte för att jag tror illa om de som jobbar med att måla, eftersom de gör ett fantastiskt jobb. Det är bara det att min hjärna blir trött och slut, sliten av att jag inte vet när de ska måla klart min blomlåda på utsidan. När mamma frågade en av dessa arbetare när de skulle komma tillbaka till mig och fixa klart, så fick jag veta att det skulle komma tillbaka i måndags. Imåndags var det bara en arbetare som målade, han var på nedre plan och inte min våning. Undra när de kommer åter till mig och gör klart? Det känns jobbigt för mig att inte veta och ändå jobbigare att jag ska fråga på engelska. Därför låter jag bli att fråga och väntar med att se hur allting kommer att bli. Jag kommer att ha persienner nere, så att jag slipper vara orolig att någon ska titta in. Jag vet ju att de inte kommer att titta in, men en bättre känsla för mig är att ha persiennerna nere.

Jag fortsätter på min givna linje, att inte använda sociala medier idag också. Min hjärna måste fortsätta vila sig och jag behöver fortsatt återhämtning.

Igår var jag med min mamma för att äta middag på Hagagrillen i Sundsvall, när hon slutade jobbet. Jag tog samma meny som förra gången jag var där, vilket var Fried Chicken Burger med majonäs, sallad, bacon och så vidare. Jag kommer inte ihåg allt som var i den, men god ändå.

Vi var också en sväng till butiken EKO, där jag träffade en gammal klasskompis. Han har jobbat där ett tag nu. Det var kul att träffa honom och att han kommer ihåg mig. Jag tror inte jag har sett honom sedan högstadiet, vilket var i början av 2000-talet, kanske rent av 2001? Jag minns faktiskt inte. Att han kommer ihåg mitt namn också. Vi pratade inte så jättemycket för att han var mitt uppe i ett jobb och behövde fortsätta med det.

Vi avslutade med en sväng till Lidl.

Nu kanske du tänker att "varför är hon ute och flänger, när hon inte kan jobba på grund av att hon är trött och slut?" Jag förstår hur du tänker. Man behöver faktiskt komma ut också, om man gör det i lagom dos. Jag kände att jag orkade vara med på lite saker idag, eftersom jag hade turen att kunna sova ut och bara ta det lugnt tills det var dags att fara iväg. Jag är ju inte sjuk, som att jag har feber eller så. Det här är någonting helt annat och det måste man lära sig att förstå skillnaden mellan.

Döm mig om du vill, men lär känna mig först, så att du förstår bättre hur allt är. Ni som också har asperger, ni förstår säkert skillnaden bättre 🥰

Gillar

Kommentarer

Blackout
Blackout,
Förstår absolut. Kram♥️
nouw.com/blackout
Eva i Dalarna
,
Ja jag har inte asperger men väl en nära anhörig med den diagnosen, så jag förstår.
Och trots att jag inte har det så tycker jag själv att det är obehagligt med folk som jobbar runt mitt hus, målare tex eller elektriker. Det känns som att jag inte är riktigt hemma i mitt eget hus.
Men kan du inte bo några dagar hos dina föräldrar medan de håller på i ditt hus?
Att folk dömer en hit och dit är tråkigt men så är det ju bara, där måste man bygga på sin egen självkänsla för att kunna sluta bry sig om vad andra tycker. Om du måste vila så vila bara och tänk inte på vad folk tycker!