Första dosen vaccin avklarad

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är på topp med dig, vilket det är med mig.

Jag är väldigt rädd för både nålar och så vidare till sprutor och fick hjälp av min pappa att sätta på ett bedövningsplåster idag, eftersom jag skulle in och ta min spruta mot Corona.

Det började med att det första man fick göra då man kom in i själva stället där man skulle få sin spruta var att man fick ta på ett munskydd (inget man själv hade med sig) och ta handsprit på händerna. Därefter var det att uppge sitt personnummer till en person bakom en laptop som sedan följde med till ett rum där man fick vänta, ett så kallat väntrum. Där jag fick mitt vaccin var lokalerna en gammal vårdcentral.

Efter att ha suttit i väntrummet, så blev man tillsagd var man skulle gå. Det kom en kvinna för att hämta mig och visa till vilket rum jag skulle. Jag hade min mamma med mig, vilket var himla tur tycker jag. Jag kände mig så trygg med henne vid min sida och hade nog inte vågat göra det själv, utan någon jag känner mig trygg med som höll mig i handen.

När man kom in till salen eller rummet dit man skulle, så var det bara att ta av jackan, dra upp tröjan eller för mig dra upp ärmen på t-shirten efter att ha visat min legitimation som hon som skulle vaccinera mig fick skriva in i datorn. Jag är vänsterhänt och hade tagit mitt bedövningsplåster på höger arm. Man tar tydligen inte sprutan på den armen man brukar använda. Jag är ju vänsterhänt och fick därför ta sprutan på höger arm. När kvinnan stack in sprutan i armen, så höll jag min mammas hand. Jag ville inte släppa. Mamma sa åt mig att jag inte fick dra bort armen, innan allt är klart. Det var bra sagt, för annars hade ju inte jag koll på det.

Jag bad kvinnan att inte säga till när hon skulle sticka mig och det gjorde hon inte heller. Det kändes, eftersom det var i en muskel som de stack in nålen och tryckte ut själva vaccinet. Jag fick Pfizer som vaccin och frågade om det är lika bra som alla andra? Jag fick till svar att alla är lika bra. Jag trodde inte ens att hon hade stuckit där jag hade bedövningen, men det sa hon att hon hade gjort, i mitten av själva bedövade området. Det kan ju faktiskt kännas lite ändå, eftersom nålen skulle rakt in i en muskel.

Nu väntar jag bara på att få ta dos 2, den 10/6. Klockan 17:02.

Det här var egentligen ingenting att gruva sig för, men det gjorde jag innan ändå liksom.

När vi var klara och skulle gå ut så blev vi visade var vi skulle gå någonstans av en som jobbade som vaccinationsvärd. Det gick väldigt smidigt och personalen som jobbade där var riktigt lätta att ha att göra med på alla plan. Jag sa att jag hoppades att jag skulle få den här kvinnan nästa gång, då jag ska ta min andra dos vaccin eftersom hon var så duktig och lätt att ha att göra med. Hon sa samma sak till mig liksom. Jag minns inte exakt ordagrant vad jag sa till henne, men någonting liknande ändå.

När vi gick ut fick vi kasta bort de munskydd vi fick där, eftersom vi inte fick använda våra egna som vi nyss hade tagit som var helt nya och oanvända, samt sprita händerna med handsprit. Man fick sitta kvar en kvart efteråt, för att se hur man mådde efteråt. Jag mådde faktiskt bra och ännu har jag inte känt mig dålig på något vis. Hoppas inte heller att jag kommer känna mig sämre än normalt.

#bestofnouw #nouw_blogger #nouw2021 #bestofnouw2021 #corona #coronavirus #coronaviruset #coronathoughts #coronatime #covid #covid19 #covid__19 #västernorrland #vaccination #vaccinationer

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Härligt !! Här får man vänta ett tag !!!
nouw.com/jagochminahjärtan
mynameisjossan
mynameisjossan,

Eftersom jag jobbar under LSS, så får jag ta min spruta såhär tidigt. Vet du när du ska få ta din? 😊

nouw.com/mynameisjossan
Blackout
Blackout,

❤🥰Så bra jobbat av dig! Det gjorde du riktigt bra

nouw.com/blackout
mynameisjossan
mynameisjossan,
VeraLynn
VeraLynn,

Så bra at din opplevelse ble positiv, og at alt gikk bra med deg 🥰

nouw.com/veralynn
mynameisjossan
mynameisjossan,
happyM
happyM,

Åh vad härligt att den första är klar nu ❤️

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

Har du någon aning när du ska börja få dina? 🥰

nouw.com/mynameisjossan