Filmtips

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, denna söndag.

Idag kommer jag att tipsa om en film jag såg med mina föräldrar igår. Det var alldeles för längesedan jag tipsade om filmer och känner att jag vill göra det igen, särskilt som det var en helt okej film.

Den filmen vi såg heter "Free Guy". Den var riktigt bra gjord och det såg precis ut som om det var ett tv-spel som spelades där man fick följa Guy med allt som hände i hans liv från att jobba på bank till att vara en av karaktärerna i spelet. Dock var han inte en av de spelbara karaktärerna man kunde välja att spela som, men ändå hade han en betydande roll på något vis. Han var en icke-spelbar figur (NPC, av engelskans: non-player character eller non-playable character). I alla fall så var det aldrig en långtråkig film på något vis, som man bara väntade skulle ta slut och den var heller inte seg sådär som att man ville det skulle hända mer. Det kände saker hela tiden som gjorde att det blev en helt okej film.

Handling: Banktjänstemannen Guy lever livets glada dagar i staden Free City, tills han en dag upptäcker att han i själva verket är en bakgrundskaraktär i ett tv-spel och att utvecklarna till hans värld nu hotar att stänga ner spelet.

Skådisar: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Lil Rel Howery, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar, Channing Tatum, Aaron W Reed, Britne Oldford, Camille Kostek, Mark Lainer, Mike Devine, Sophie Levy, Vernon Scott, Naheem Garcia, Anabel Graetz, Ric Plamenco, Kenneth Israel. Du hittar fler skådisar här.

Genre: Komedi, Action, Science fiction, Äventyr Åldersgräns: 15 år Längd: 1h 55 min Premiär: 11 augusti 2021 Sverige - 13 augusti 2021 USA. Filmen var ursprungligen planerad att släppas den 3 juli 2020, men försenades på grund av COVID-19-pandemin Var kan filmen ses: Disney+ eller hyras för 49:- hos Viaplay

Betyg; 3,5 av 5

Hoppas att du får en fortsatt trevlig dag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar