Filmtips

I helgen som var, såg jag en bra film tillsammans med min pappa. Den var lite annorlunda, men det behöver inte vara något dåligt med det.

Handlar om en pojke som föds med ett hjärta av is. Den här pojken får en klocka inopererad efter att hjärtat tagits ut. Han får liksom inte bli kär, på grund av att det kan hända saker med hans medicinska hjärta som inte är så bra, det kan stanna. Hans mamma lämnade honom hos en kvinna som hjälpte henne att föda honom och då blir hon hans mamma istället. Kvinnan avråder pojken från att gå ut mm, men en dag går han i alla fall ut med kvinnan och det är då filmen börjar att ta fart på allvar.

Finns att se hos bland annat Viaplay.

Handling: Det är i slutet av 1800-talet i Edinburgh. Lille Jack föds på en så kall dag att hans hjärta fryser till is. Barnmorskan Madeleine ersätter hans hjärta med ett gökur, som kommer att fungera problemfritt så länge Jack följer reglerna, vilka bland annat säger att han inte får bli förälskad. Men när han möter en sjungande flicka i ett gathörn och bestämmer sig för att följa efter henne, testas motståndet i Jacks mekaniska hjärta till bristningsgränsen...Kommer uppfinningen att hålla?

Fin saga och kärlekshistoria, efter en uppskattad serieroman av Mathias Malzieu om pojke vars mekaniska hjärta stannar om han blir kär. Musik och bra tempo har gjort filmatiseringen mycket populär.

Svenska röster: Oskar Nilsson, Mikaela Tidermark, Christer Nerfont, Carla Abrahamsen, Jennie Jahns, Anna Engh, Adam Fietz, Gunilla Orvelius, Ole Ornered, Daniel Bergfalk, Edvin Bergfalk, Johan Wilhelmsson, Lina Bergfalk, Linus Lindman, Niclas Ekholm, Simon Strandahl

Genre: Kärlek, äventyr, drama, fantasy, musikal Originaltitel: Jack et la mécanique du coeur Produktionsland: Frankrike Produktionsår: 2013 Premiär: 5 februari 2014 i Belgien Språk: Danska, Finska, Norska, Svenska Åldersgräns: 7 år Längd: 1h 28 min

  • Filmtips
  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer