Filmrecension - Nötknäpparen och de fyra världarna

Ikväll var jag på bio med min ledsagare Annika och såg filmen, vars namn du ser här ovanför. Ingen av oss tyckte att filmen var särskilt bra, så efter 1 timma gick vi därifrån, då orkade vi inte mer.

Det tråkiga var att det bara var jag och Annika som såg filmen på Folkan i Söråker. Den hade liksom premiär idag. Att vår svenska regissör Lasse Hallström varit med på ett hörn, gjorde inte saken bättre tyckte både jag och Annika. Mother Ginger hade de översatt till Mor Morsk eller om det var Moder Morsk?

Handling:

Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva från hennes döda mor. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Philip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Philip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

  • 54 visningar

Gillar

Kommentarer