Filmmys med pappa

Hallå hallå. Ikväll har jag sett på film med min pappa. Vi såg en film som heter Fury, vilken jag inte sett förut. Min pappa har sett den förr, men det var längesedan. Ganska hemsk film, med tanke på att den skildrar andra världskriget med tyskar, amerikaner, stridsvagnar, död, blod och så vidare.

Jag tycker att filmen var bra på ett vis, eftersom den var så välgjord. Jag kunde dock i min vildaste fantasi inte förutspå slutet, så som jag brukar kunna göra. Alltså om man följer en grupp människor eller vad det nu kan vara, så förstår man ganska snart att huvudpersonerna kommer att klara sig. Visste jag svaret här? Har du inte sett filmen, så är jag inte den som kommer att avslöja hur det gick. Klarade sig huvudpersonerna eller inte? Se filmen och ta reda på det själv.

Filmen har lite av varje, men mycket spänning och mycket krig. Ja, det är ju liksom andra världskriget, så vad vore då en film utan krig? Jag tycker att filmen var spännande, men den blev aldrig hemsk eller för läskig liksom.

Handling: April 1945. När de allierade gör sitt slutliga drag på det europeiska spelbrädet ger sig den stridsmärkte officeren Wardaddy (Brad Pitt) ut på ett dödligt uppdrag bakom fiendens linjer med en Sherman-stridsvagn och ett team på fem man till sitt förfogande.

Inspelningsår: 2014 Åldersgräns: 15 år Genre: Drama, Krigsfilm, Action Längd: 134 minuter Premiär: 17 oktober 2014 (USA), 24 oktober 2014 (Sverige)

Mer om filmen kan du läsa här.

  • Filmtips
  • 68 visningar

Gillar

Kommentarer