Film jag sett på Netflix

Helena Bergströms film

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Varmt som tusan ute dock, med 19°C utomhus. Skönt som bara den, men så otroligt varmt.

Igår såg jag en film på Netflix som heter "Dancing Queens" som är skriven av Helena Bergström med bland annat hennes dotter Molly Nutley i huvudrollen som spelar Dylan Pettersson. En 23-åring som sörjer sin bortgångna mamma, vars passion för dans har gått i arv till Dylan, som nu driver en liten discoskola för barn på den vackra skärgårdsö som är hennes hem.

Jag brukar tycka att Helena Bergström gör bra filmer, i och med att jag gillar "En underbar jävla jul" och "Vilken Jävla Cirkus". Utöver det tycker jag inte att hon gjort några bra filmer.

Den här filmen såg jag som sagt igår och tycker absolut inte om den alls. Den var intetsägande och dålig på alla vis. Det var ingenting jag fastnade för, tyvärr. Helena i sig är en himla bra skådis, men skriva egna manus är hon ganska dålig på eller rent av kass kan jag säga. Det finns folk som passar för att vara både skådis och manusförfattare, Helena är inte en av de som klarar båda anser jag.

Claes Malmberg gjorde det riktigt bra i rollen som Tommy la diva (drag queen) och även Christopher Wollter var lysande i sin roll.

Filmen ska tydligen vara en hyllning till Helenas vän Rikard Wolff, som gick bort 2017 och vara enligt Netflix en "feelgood”-film.

Handling: En dansare får jobb som städare på en nedgången dragklubb och drömmer om att få delta i föreställningarna när en koreograf får upp ögonen för hennes talang.

Genre: Komedi, Drama, HBTQ Åldersgräns: 13+ Längd: 1h 51 min Premiär: 3/6 - 2021 Var finns filmen? Netflix

Regissör: Helena Bergström Skrivare: Helena Bergström och Denize Karabuda

Betyg: 2 av 5 Absolut ingen film jag vill se igen

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Nå kjenner jeg bare at jeg BARE MÅ SE DEN, når du skriver at du ikke likte den. Sånne uttalelser trigger min interesse 😉

nouw.com/veralynn
celinelundqvists
celinelundqvists,

Dessa måste jag kika på!

nouw.com/celinelundqvists
mynameisjossan
mynameisjossan,

Den har inte fått så bra recensioner

nouw.com/mynameisjossan
Fobibella
Fobibella,

Jag såg den i går lite. Den var lite seg.

nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag håller med dig att det inte alls var bra

nouw.com/mynameisjossan