Fantastiskt jobbigt

Karantän från jobbet 2020

Hallå i den berömda holken!

Egentligen mår jag inte dåligt eller så, men jag mår dåligt på ett annat vis. Jag mår dåligt över att min tinnitus tjuter. Den tjöt igår kväll, den tjöt under natten och den tjuter nu. Jag står snart inte ut. Jag har inte haft högt ljud någonstans och det är en fördel i sig. Det som är jobbigt är att bara det blåser utomhus, så triggar det igång fanskapet. Det ät inte det minsta kul, eftersom det får konsekvenser för mig.

Jag har min Aspergers Syndrom, vilket gör att jag har svårt att stänga av intryck. Säger man att jag ser och hör någonting, så kan jag inte stänga av hörseln och bara ta intryck via synen eller tvärt om. Jag använder både syn och hörsel samtidigt, på gott och ont.

Nu är jag så trött på den här jäkla tinnitusen, att jag bara vill lägga mig ner och sova bort livet. Jag vet inte egentligen hur det ska gå till, men det kommer att gå till i alla fall. Nej, inget mer sova nu eftersom jag gjort någon timme redan och kommer då inte att sova mer ikväll/ inatt.

Jag hoppas att tinnitusen ger med sig, så jag slipper den snarast. Jag är inte nöjd och glad.

Hur fick jag min tinnitus från första början? Jo, det var såhär att jag och min kompis Cattis var på någonting som då kallades Timråland (2010) och det var på torget mitt i Vivsta centrum. För kvällen spelade Nordman. Jag och Cattis stod nästan längst fram vid scenen. Jag blev puttad närmare och närmare högtalaren. Därefter hörde jag inte på örat på flera dagar. Det var riktigt jobbigt. Det kan tilläggas att jag inte hade några öronproppar i öronen den gången. Det har straffat sig efteråt och kommer nog alltid att irritera mig.

Vad är egentligen Tinnitus? Enligt hörsellinjen.se är tinnitus att höra ljud som inte har en yttre källa. Det kan låta som pipljud, toner, tjut, surr, brus och visslande. Tinnitus är ganska vanligt, och de flesta har inte så stora besvär av det.

Enligt Antitinitus kan tinnitus uppfattas på dessa sätt.

  • 60 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229