En sorgens dag

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag ska jag gå på begravning av min granne som gick bort för ungefär 2 veckor sedan. Jag vet inte om jag kommer orka blogga någonting efter det, allt beror på hur det varit för mig under begravningen. Det lär säkert vara väldigt jobbigt, mycket intryck och folk jag inte känner.

På grund av min Autism/Asperger, så tar jag in allt med syn och hörsel samtidigt. Eftersom jag inte känner alla som är på begravningen eller ens vet vilka de är, så kommer jag bli väldigt slut och trött på grund av alla olika intryck jag får. Det är då bäst att jag får vila hjärnan, ta det lugnt och bara göra någonting jag tycker om för att hämta energi, ta igen mig och komma tillbaka till mig själv igen.

Jag tror nog att det kommer bli väldigt jobbigt för mig, även om jag inte kommer gå på fikat efteråt. Det är då en rejäl trygghet i att ha min mamma med mig, så jag får någon jag verkligen känner mig trygg med där. Henne känner jag att jag kan lita på och känner att jag kan få stöd av, när jag behöver det. Hon känner ju mig utan och innan. Det kommer säkerligen vara väldigt mycket människor där utanför kapellet innan man får gå in, vilket gör att bara det blir jobbigt för mig. Nya synintryck, nya hörselintryck, ett kapell jag aldrig varit i. För mig en ny situation helt enkelt. Något jag inte varit med om förut, även om jag gått förbi det där kapellet många gånger, eftersom min mormor ligger i minneslunden på den kyrkogården och även mammas morbror har sin grav där. Ja, lite så. Därför är det inte helt okänt, vilket jag tycker känns skönt på ett vis.

Det kommer säkerligen bli tungt och jobbigt under begravningen och det kommer vara tankar efteråt också. Det är ett som är säkert. Kommer jag inte med fler inlägg under eftermiddagen och kvällen, så vet du varför.

Den här låten hade vi någon som sjöng på min farmors begravning för ca 8 år sedan, därför tycker jag om den och blir så ledsen varje gång jag hör den. Det är så fint att tänka att min granne varit på vandring och kommit till staden där rosor aldrig dör.

Här gör Christer Sjögren en riktigt fin version av psalmen "Där rosor aldrig dör".

Hoppas att du får en fin dag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar