En del av mitt hjärta - Recension

Filmtips, Jag och min ledsagare

I den här filmen gör Malin Åkerman sin första svenska filmroll som "Sensuella Isabella".

Jag var med min ledsagare Annika på bio ikväll och såg filmen "En del av mitt hjärta". Jag tänkte först att man måste gilla Tomas Ledins låtar och vara ett fan av honom för att den här filmen ska gå hem. Ack så fel jag hade, vilket var dumt att ha förutfattade meningar.

Den relation jag har till Tomas Ledins låtar var när jag i gymnasiet blev tvingad att lyssna på honom när vi hade idrott, eftersom den lärare vi hade han spelade allt som oftast en skiva med Tomas greatest hits eller vad det var.

Jag kan säga att filmen bjöd på många goa skratt, roligheter och oväntade saker. Jag kan inte annat än gilla filmen och skulle mer än gärna kunna tänka mig att se den igen i framtiden. Den var liksom skruvad på ett bra vis och de fick till rollerna oväntat bra, tillsammans med musiken. Det gjorde att filmen och musiken klickade ihop och blev till någonting väldigt bra. Jag är helnöjd.

Jag tycker inte att det hördes någonting av att Malin Åkerman skulle ha bott så länge i utlandet. Det brukar ju kunna höras på vissa, att de bryter på olika ord och lägger till vissa uttal. Nej, ingenting sådant. Där blev jag riktigt imponerad.

Att skådisarna var så bra på att sjunga, det trodde jag aldrig heller i min vildaste fantasi. Jag hade tänkt att det där skulle bli något lågvatten eller liknande.

Det kändes inte heller att filmen nästintill var 2 timmar lång. Tiden gick så himla fort på något vis, vilket jag är tacksam över. Då vet man att det är bra det man ser.

Jag tycker att den här filmen var/ är bättre än Abbas filmer om "Mamma Mia".

Får du chansen, så kan jag verkligen rekommendera dig att se filmen. Det är den värd.

Handling: 35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

Originalspråk: Svenska Premiär: 25 december 2019 Genre: Komedi, romantik, musikal Längd: 1h 58 minuter Åldersgräns: 7 år Regi: Edward af Sillén Manus: Lars "Vasa" Johansson Musik: Tomas Ledin

Tomas Ledin själv är helt tagen av filmen. - Det har funnits förfrågningar tidigare som jag har tackat nej till, för det höll inte måttet. Det är ju sånger jag skrivit under hela min artistkarriär och då vill jag ju att de ska hamna i ett bra sammanhang. Efter att ha sett filmen är jag nöjd, säger Tomas.

Dina polare Benny Andersson och Björn Ulvaeus har ju med stor framgång varit med och förvandlat sina melodier till ”Mamma Mia!”, både på scenen och på film. Du frågade inte dem om råd?

– Jo, jag har pratat med Björn, för att få lite råd. Och han, och Andreas Carlsson, har också skrivit engelska sångtexter, vi har spelat in låtarna på engelska också, för en utländsk version av filmen.

Hur mycket har du annars varit involverad i filmen?

– Inte kreativt i själva i filmen, men jag är exekutiv musikproducent som det så fint låter, jag har övervakat inspelningarna så att det ska låta bra.

Du var kanske mer nervös nu än när artistkollegorna tolkade dina låtar i TV 4:s ”Så mycket bättre”?

– Sant, absolut, det var spännande, jag visste ju inte hur bra skådespelarna kunde sjunga, men många har tagit tag i låtarna och gjort dem till sina egna. Jag är imponerad.

PS. Delar av intervjun med Tomas har jag lånat hos Aftonbladet och har inte intervjuat honom själv.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

YouTube