Jobbdag 4

Mobilblogg, Jobbet

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag har jag jobbat igen, från ca 13:00 - 15:00.

Idag fick jag i vanlig ordning gå runt i kommunhuset, för att rengöra alla kombinerade skrivare/kopiatorer som finns runtomkring i hela kommunhuset.

Jag fick även hjälpa till att slänga saker till återvinning, så som kartonger, plast och annat skräp. Utöver det, så har det inte hänt mycket. Det har varit bra ändå med allt som varit. En trevlig dag helt enkelt.

Innan fikat för eftermiddagen fick jag skriva av de saker som är nya i montern från butik Kreha i en tabell i datorn, det gick jättebra och var gjort på nolltid typ. Det var en som jobbar i butiken som kom och lämnade lite nya saker i montern åt oss. Jag fick skriva upp vad det var för grej, hur den såg ut och så vidare, samt pris.

Vad är Kreha? Butik Kreha säljer hantverk, nytillverkat och olika produkter tillverkade genom återbruk, det finns även olika produkter av linne med textiltryck, kuddar, väskor, halsdukar, mössor, vantar, blästrade produkter med mera. Dessa saker görs av folk som har olika funktionsvariationer.
Butiken finns på Köpmangatan 55 i Timrå, 5 minuters promenad från torget.

Kreha har även visning av kognitiva hjälpmedel (hjälpmedel för hjärnan). Enkla hjälpmedel som kan ge dig stöd med tid, planering och kommunikation.

När jag skulle gå till jobbet, så höll jag på att bli påkörd av en eu-moppe. Det var inte alls mitt fel, men personen körde på gångvägen vid trottoaren. Vid trottoaren där finns en gräsplätt eller hur man säger med två soffor mot varandra, där man kan sitta. Tydligen satt det där några personer som hejade på personen på eu-moppen. Personen vände på huvudet för att säga hej, medan mopeden fortsatte att köra rakt fram. Jag fick gå åt sidan, vilket jag inte ska behöva göra eftersom det är en trottoar och jag har rätt att gå där, utan att behöva flytta mig för en eu-moppe eller liknande. Jag kunde ha blivit påkörd om jag inte hade flyttat mig. Tur att det gick bra ändå. Man ska aldrig köra moppe eller elsparkcykel på gångvägar sådär, det är livsfarligt för oss fotgängare. Tänk om det varit ett yngre barn och inte jag som gick där.

Hoppas att du haft en fin dag med allt du tagit dig för och får en fin eftermiddag och kväll också. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar