För första gången såg jag...

Fritidsbilder, Natur

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

I söndags var det första gången i hela mitt liv som jag sett norrsken i verkligheten. Det var inte särskilt mäktigt eller så, det var ganska bleka och tråkiga färger om jag ska vara ärlig. Det är min kamera som gjorde så att färgerna ser starkare och bättre ut. Färgerna i verkligheten såg ut som typ lättmjölk, om den hade en färg.

Jag kan i alla fall dela med mig av hur resultatet blev, om du är sugen på att se alltså.

Ifall du inte vet, så kallas norrsken även Aurora Borealis.

Vi befann oss på stranden vid badplatsen Oxviken i Söråker/Timrå.

Kameran jag använde var en Canon EOS 6D Mark II. Objektivet var ett Samyang 14mm F2,8, som jag delar med min pappa. Hade även ett stabilt trebensstativ att ha kameran på, samt en trådlös självutlösare för att inte behöva använda avtryckaren på kameran.

Strecket som syns på himlen här ovan, det är ett stjärnfall. Riktigt coolt att få det på bild, det har jag aldrig lyckats med förr.

De där små vita prickarna på bilderna är stjärnor och kanske någon planet, jag vet inte riktigt. Det är i alla fall inte småskräp, brödsmulor eller sandkorn. Hur skulle de ha kunnat komma in i min digitala systemkamera och förstöra bilden? Jag kom på att det inte skulle gå att få smulor eller sand på bilden, efter att jag skrivit detta.

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #bestofnouw2022 #svenskbloggare #naturfotograf #natur #naturephotografy #naturfotografi #hobbyfotograf #hobbyblogger #hobbybloggare #hobby #norrsken #kväll #fromtimråwithlove

Gillar