Filmtips

Filmtips

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Nu är det första september, tänka sig. Tiden går nästan för fort i vissa lägen. Ny månad med nya friska tag, tänker jag. Därför kommer jag att tipsa om en film jag såg i förrgår. Den var tragisk på sina håll tycker jag, men inte så att jag grät. Jag kände ändå samhörighet med tjejen det handlade om, i alla fall på något vis. Det här är en film jag tycker att man bör se, den gjorde mig varm inombords, även om den var jobbig på sina håll. Den gjorde mig också glad på ett vis. Du kommer att förstå, efter att ha sett filmen.

Filmen jag tänkte tipsa om heter Comedy Queen. Den har tydligen gått på bio, så du har kanske redan sett den? Om inte, så kommer här ett tips om den filmen.

Handling: 13-åriga Sasha har bestämt sig för att bli ståuppkomiker. Mest av allt vill hon få sin pappa att skratta, som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en - Comedy Queen.

Skådisar: Jasmin Ashkani, Tyra Askelund, Nick Basiri, Frida Beckman, Felicia Bernholtz, Anna Bjelkerud, Sofia Cambón, Luckas Dacson, Marianna Dacson, Adam Daho, Ludvig Hansén, Soli Hellman, Elliot Johansson, Moa Johansson, Sigrid Johanson, Susanne Karlsson, Alva Kettunen, Achana Khanna. Du hittar fler skådisar här.

Regisserad av: Sanna Lenken Premiär: 11 februari 2022 (Bio) 16 maj 2022 (DVD och Digital premiär) Genre: Drama Åldersgräns: 11 eller 12 år Längd: 90 min Var kan filmen ses? Cmore (gratis om du har abonnemang), ViaPlay (Hyr för 39 kr) YouTube (Köp eller hyr från 29 kr) Google play filmer (Från 29 kr), SF Anytime (Från 49 kr), Blockbuster (Hyr 39 kr, Köp 79 kr)

Böcker: Comedy Queen finns även som ljudbok, pocket och hårt omslag av Jenny Jägerfeld som både är psykolog och författare. Utgiven 2018-04-06 för läsåldern 9-12 år.

Gillar