6 äckliga saker som händer när du inte tvättar din behå tillräckligt ofta

Tips

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Här kommer jag att tipsa dig om någonting jag läste hos Expressens Leva & Bo.

Hur ska man tvätta sin behå?

1. Tvätta efter var fjärde användning

För att behån inte ska tappa form och funktion måste du tvätta den med omsorg. Tvätta efter var fjärde användning för att den ska hålla så länge som möjligt.

2. Handtvätta och dubblera livslängden

Behåns livslängd kan dubbleras om du handtvättar i stället för att tvätta i maskin med sköljmedel och sedan torkar på hög värme. Vissa behåar kan också vara extra känsliga och måste tvättas för hand. Vid handtvätt fyller du en balja med ljummet vatten och tvättmedel för fintvätt eller ull. Lägg behån i blöt i ett par minuter. Skölj därefter i kallt vatten utan att gnugga.

3. Tvätta behå i tvättmaskin

Tvättar du i maskin så använd en tvättpåse för att undvika att hakarna och eventuella byglar fastnar i trumman eller andra kläder. Tvättar du behån separat – utan att blanda med andra kläder – håller den längre. Använd ett tvättmedel och program för fintvätt.

4. Plantorka på handduk

Torka aldrig en behå i torkskåp eller torktumlare. Värmen kan nämligen förstöra elasticiteten i behån. Undvik också att hängtorka – då kan den stretchas ut. För att behålla passformen är det bäst att torka behån liggandes på en handduk med kuporna uppåt.

6 äckliga saker som händer när du inte tvättar din behå tillräckligt ofta

Du borde tvätta din behå lika ofta som du tvättar dina tröjor. Sanningen är att ju närmare kroppen du bär ett plagg desto oftare borde du tvätta det.

Dessa tips kommer från Metromode.

1. Otrevliga saker kommer att samlas på din behå

Bakterier, olja, smuts, lotion, mikroorganismer, döda hudceller, svamp – det är bara några av de härliga sakerna som din behå samlar på sig. Ju längre tid det går mellan tvättarna desto fler objudna gäster kommer slå läger i din behå.

2. Din behå kommer att börja lukta och föra över lukten på dina kläder

Det här gäller allt från disk till tvätt, blir de inte rengjorda så kommer det börja lukta. Din behå är inget undantag. Tillslut kommer inte din parfym kunna täcka över lukten. Tvätta den!

3. Din behå kan bli missfärgad

Din deodorant är en fantastisk vän tills den börjar fläcka ner din fina spetsbehå. Smuts och olja fastnar också på din behå och lämnar fläckar som är svåra att få bort. Tydligen så kan fläckarna försvinna om du tvättar den med bakpulver innan du slänger in den i maskin.

4. Du kan få finnar

En av orsakerna till att du kan få finnar är svettiga underkläder, speciellt sportbehåar. Eftersom en sportbehå sitter väldigt tajt kommer också alla bakterier väldigt nära huden. När du rör på dig gnuggas svetten och bakterierna mot din hud. Tvättar du inte din behå efter varje träningspass så kommer det snart dyka upp små röda objudna gäster.

5. Du kan få infektioner och utslag

Kläder är en vanlig orsak till hudirritation, ibland för att plagget inte passar, det är tvättat med för starkt tvättmedel och ibland för att plagget inte är tvättat. Området runt bröstet är dessutom en underbar plats för bakterier och svamp. En smutsig behå kan göra din hud irriterad.

6. Dina bröstvårtor kommer börja skava

Att ha skavande bröstvårtor låter väl underbart? Inte? Då ska du ta och tvätta din behå lite oftare. Torr hud och svettiga plagg är en fruktansvärd kombination för dina bröstvårtor. Så fort det blir lite fuktigt mellan huden och din (smutsiga) behå kan dina bröst börja skava.

Så hur ofta ska du tvätta din behå? Absolut minst en gång i veckan men helst oftare!

Hoppas att du lärt dig någonting nytt vad gäller skötsel av din behå.

Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

P.S Bilderna är lånad hos bonprix, medan texten är lånad hos metromode och Expressens Leva & Bo

#tipspåbloggen #tips #bh #viktigt #bestofnouw #bestofnouw2022

  • Postad i: Tips

Gillar