40 frågor med svar om mig

Frågor och svar

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

I detta inlägg kommer jag att svara på 40 olika frågor om mig. Hoppas att det uppskattas och att du vill se fler sådana framöver.

Nu kör vi igång.

1. Vad skulle vara det svårare för dig att berätta för någon att du älskar dem eller att du inte älskar dem tillbaka? Det skulle vara svårt att berätta för någon att jag älskar den personen eller i alla fall vara den som börjar berätta, om inte motparten säger det först. Det här behöver inte handla om kärlek till en partner, det kan likaväl vara kärlek till en vän på ett vänskapligt plan. Jag kan säga hur ofta som helst till mina föräldrar att jag älskar dem, men det är en annan sak tycker jag och inte på samma vis. Jag kan även säga det till min systerdotter och min systerson. Där är det också på en helt annan nivå av kärlek, än den till en eventuell framtida partner.

2. Vad tycker du skulle vara det svåraste för dig att ge upp? Det där var en riktigt knivig fråga. Jag får fundera ut ett svar och återkomma senare, om jag har något svar.

3. Skulle du ge en hemlös person HLR om den dör? Jag vet inte hur man gör HLR, så jag skulle inte kunna göra det på någon, hemlös eller inte. För mig har alla personer lika stort värde, hemlös eller ej. Jag skulle försöka göra mitt bästa, i vilket fall som helst. Hemsk fråga, men jag gav ett ärligt svar i alla fall. HLR = Hjärt-lungräddning.

4. Vad gör dig uttråkad? Det finns mycket som gör mig uttråkad, men det som kan göra mig uttråkad är när internet inte fungerar på en hel dag eller att vara ensam när jag helst vill vara med någon eller hitta på saker. Det går mig uttråkad. Men det kanske inte var svar på frågan? Jag vet inte riktigt. Jag känner nog någonstans att egentligen finns det inte mycket som gör mig uttråkad, om man ser det så. Man kanske säger att man känner sig uttråkad, även om det finns sjukt mycket att göra. Ja, så mycket att man aldrig skulle behöva känna sig uttråkad.

5. Vilken fyrbenta varelse är din favorit och varför? Jag har tyvärr ingen fyrbent varelse som är någon favorit sådär. Jag känner inte till några djur, även om jag skulle vilja känna sådana. Jag kan heller inte ha egna fyrbenta djur, på grund av min allergi och även allergi bland övriga familjen.

6. Gillar du kryddig mat och varför? Kryddig mat är inte direkt någonting för mig. Med kryddig anser jag stark och het, så som chili och den vägen. Jag kan äta mat som smakar kryddigt, bara det inte är starkt.

7. Är du gammaldags? Nu förstår jag inte riktigt vad som menas. Menas det att jag skulle vara det som person eller att jag skulle leva som de gjorde förr eller vad menas?

8. Något eller någon du saknar mest från barndomen? Jag kan inte direkt säga att jag saknar någon från barndomen så, men jag kan ibland sakna att vara barn. Det kändes på något vis som det var mycket lättare för mig att vara den jag är då. Inga krav, ingenting som gjorde det svårt och så vidare. Det kändes som om jag tog dagen som den kommer, lite så. Det där var väl när jag var barn och innan det blev sådär riktigt seriöst med skolan och så vidare, även om jag alltid tagit skolan på allvar.

9. Är du vanligtvis sent, tidigt eller rätt i tid? Det där beror på vad det gäller, men jag måste ju komma i tid till mitt arbete i alla fall. Det är också viktigt att hålla tider till läkare och sådant viktigt.

10. Är du nöjd med ditt liv för det mesta just nu? Nöjd och nöjd, jag är inte missnöjd i alla fall. Det är ett som är säkert. Det är så vardagligt, att jag inte tänker på om jag är nöjd eller missnöjd. Ibland kan det ju kännas som att jag är missnöjd, men är jag det egentligen? Troligen inte.

11. Du kan ha en av följande två saker: förtroende / kärlek? Synd att jag inte kan välja båda. Jag väljer väl förtroende då. Jag brukar faktiskt inte ljuga, så det går att lita på mig till 100% faktiskt.

12. Berätta om din favoritbok, tidskrift eller serietidning? Just nu har jag ingen favorit av någonting, vad jag kan komma på. Måste man ha någon favorit?

13. Berätta om någon du avundas? Jag tycker inte att jag avundas någon på så vis, inte så att jag blir avundsjuk på personen eller så. Jag vet inte vem det skulle vara som jag avundas.

14. Berätta om något du har uppnått? Det jag har uppnått med mig själv är att jag har givit ut en bok om mig själv, där jag berättar ur mitt perspektiv hur det är att ha Aspergers Syndrom. Jag är glad över att jag kunnat ge ut den boken, så att fler och fler får upp ögonen för vad diagnosen är. Du hittar boken här.

15. Berätta om den värsta straffen du hade när du var barn? Jag vet inte om jag hade några straff som var utöver det vanliga. Det var väl på sin höjd att jag fick gå in på mitt rum och stanna där tills jag blivit snäll igen. Det var väl något jättehemskt då, men nu ser jag det inte som någonting farligt alls.

16. Gillar du choklad? Ja, det gör jag. Utöver det, så gillar jag inte annat godis.

17. Gillar du regniga dagar eller snöiga vinterdagar mer? I så fall måste jag säga snöiga. Det bästa är när det inte är halt på marken och man kan gå utan att halka. Jag är himla rädd för att halka på isfläckar och så vidare.

18. Nämn 3 saker i naturen du tycker är vackrast? Jag vet inte riktigt vad jag ska dela med mig av, vet inte heller om jag förstått frågan rätt. Jag tror det menas såhär att jag ska berätta att jag gillar fina fjärilar, vackra platser vid havet och kanske blommor också. Rätta mig, om jag har fel.

19. Vilka är dina två favoritkarriärer och varför? Jag har alltid haft en speciell kärlek till Lara Croft, alltså när hon hade de där gigantiska brösten. Jag spelade ofta dataspel med henne, på den tiden då Tomb Raider 3 var populärt. Det var det första spelet jag hade med henne, sedan skaffade vi Tomb Raider 2. Hade också spel med henne på Playstation 2 och även Wii. Hon var en stor favorit, just för att hon såg ut som hon gjorde. Hade massor av bilder på henne uppsatta på väggarna i mitt flickrum och såg första långfilmen med Angelina Jolie i huvudrollen hur många gånger som helst. Gjorde även egna pistoler i trä, tillsammans med min morfar när jag var yngre, så att jag skulle kunna likna Lara mer. Drömde om att vara lika bra som henne på allt det hon var bra på liksom.

Min andra favoritkaraktär vet jag inte riktigt vem det är, inte i skrivande stund i alla fall.

20. Vilket är det svåraste du någonsin har gjort? Det måste vara att i början av högstadiet att gå in ensam i bildsalen där flera elever i min årskurs var samlade för lektion. Jag kom in i salen, men ställde mig stel mitt på golvet med många av mina mobboffers blickar riktade mot mig. Jag visste inte riktigt var jag skulle ta vägen eller var jag skulle sätta mig ner någonstans i salen. Till min räddning fanns det en tjej jag brukade vara med på fritiden ibland, speciellt då vi var yngre. Hon fanns där för mig just där och då, när jag vilsen och osäker, när jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Det är jag än idag henne evigt tacksam.

21. När var sista gången du ljög och för vem och varför? Jag minns ärligt talas inte senaste gången jag ljög. Det är just för att det aldrig händer. Jag är sanningen själv, även om jag för några år sedan ljög om några saker. Ingenting som jag inte kunnat rätta till i efterhand. Nu förtiden ljuger jag inte och kan heller inte göra det. Det sägs ju att en Aspergare inte kan ljuga, men jag är ett levande exempel på att i alla fall jag kan ljuga. Som sagt, i dagsläget ljuger jag inte och far med osanningar. En vit lögn är okej i vissa sammanhang anser jag, men är det samma sak som att ljuga? Jag tycker inte det.

22. Berätta om något du verkligen ångrar? Det finns mycket jag verkligen ångrar, ja på ett eller annat vis. Jag vet inte om jag kan dela med mig av det offentligt, så jag lämnar det.

23. Vad skrämmer dig mest och varför? Jag tror ju inte på sådant övernaturligt med spöken, andar och att människors väsen eller vad det heter kommer upp från de döda och hemsöker oss. Det som skrämmer mig mest, om vi ska hålla oss till verkligheten, det är nålar till sprutor. Att få in de i min kropp är sjukt skrämmande och obehagligt, något jag i möjligaste mån väljer bort om jag kan.

24. Vad gör du på din fritid? Eftersom det varit sommar, så har jag inte tränat i alla fall, Det gör jag andra delar av året med Korpen Timrå, då medelgympa och vattengympa. Annars brukar jag fotografera naturen, umgås med min systers barn, vara med mina föräldrar, se på tv och film, spela Nintendo Switch OLED och den biten. Jag brukar även sova en stund efter frukost, om jag kan och känner behov av det. Annars sitter jag vid datorn och Photoshop också.

25. Vilken är din favoritdel av det mänskliga ansiktet och varför? Ögonen är någonting av det mänskliga ansiktet jag tycker om jättemycket. Ögonen säger så otroligt mycket om en person tycker jag. Sedan är det ju det här med munnen också, har man god munhygien, så är det någonting jag också anser är en favorit. Men det ska ju vara en del av det mänskliga ansiktet, men då säger jag väl tänderna istället. Det hör ju till munhygienen tycker jag eller har jag fel?

26. Vilken är din favoritdel av människokroppen och varför? Jag kan säga att om det gäller andra, så får jag säga rumpan. Jag tycker att den säger en hel del om en människa faktiskt. En rumpa är alltid en rumpa.

27. Berätta om ett misstag du gjort? Jag vet inte om jag gjort något misstag eller det har jag väl gjort, men ingenting jag kommer ihåg såhär.

28. Om du kunde göra någonting eller önskar något som skulle gå i uppfyllelse, vad skulle du önska? Jag skulle önska att min farmor kom tillbaka till livet, även om hon varit borta sedan 26/9-14. Jag saknar henne ibland och önskar att vi kunde få prata med varandra igen. Bara att få höra hennes röst, det skulle betyda så otroligt mycket för mig. Hon och jag stod varandra väldigt nära och innan hon blev sådär att hon bara pratade om sig själv och vad hon gjort under dagen, så kunde vi prata med varandra dagligen om allt möjligt. Det har varit så, vad jag minns sedan jag kunde prata i telefonen.

29. Vad är ditt mellannamn? Jag har mellannamn men dessa tänker jag inte gå ut med offentligt här och nu.

30. Hur stor är din säng? Det är en 90cm säng, ingenting märkvärdigare än så faktiskt.

31. Vilken musik lyssnar du på just nu? I skrivande stund lyssnar jag inte på någon musik, men favoriten är i alla fall Pop, Country, Schlager och i viss mån dagispop. Förr var det även dansband, men det känns som om jag har kommit ifrån den genren på senare tid. Mest lyssnar jag för tillfället på Molly Sandén, men även på andra bra också. Jag har ju gjort en lista i ett blogginlägg med för mig just nu bra musik. Du hittar listan här.

32. Vad är de sista fyra siffrorna i ditt mobilnummer? Det skulle du bra gärna vilja veta va? Har jag ens några siffror i slutet?

33. Vad var det sista du åt? I skrivande stund var det nötter.

34. Berätta om din favoritmusik/låt /band? Det har jag svarat på i fråga 31. Favoriten just nu är i alla fall Molly Sandén. Den låt jag ställt in på Spotify att alltid vakna till som alarmsignal i mobilen är Vi:et i vinsten (Sveriges Officiella EM-låt 2022). Jag valde bara Molly som artist på Spotify och eftersom den låten ligger etta på hennes spellista av mest spelade låtar, så blev det den som jag vaknar till varje morgon.

35. Berätta om något du gärna skulle göra igen? Jag skulle gärna åka till Sydfrika på safari igen, det är någonting av det bästa jag gjort med mina föräldrar, min syster och hennes man. Det var julen och nyåret 2016-2017. Inlägget om det hittar du här.

36. Namnge dina 5 favoritmaträtter? Sushi, Surströmming, hemgjord potatisgratäng, pyttipanna med stekt ägg, pastasallad.

37. Har du någonsin varit kär? Helt ärligt, så tror jag inte det. I alla fall inte på riktigt. Jag kan ha trott det handlat om kärlek, men det var nog bara så att personen varit för snäll mot mig, så att jag med min diagnos tolkat det som någonting annat.

38. Gillar du att handla? Handla matvaror, så är svaret nej. Handla kläder, så är svaret ibland. Jag är inte en sådan som gillar att gå i köpcentret eller i matvaruaffären en hel dag, bara för att det är kul.

39. Hur ofta går du online? Alldeles för ofta, om jag ska vara ärlig. Hur ofta är svårt att säga, eftersom jag inte själv har koll på det.

40. Berätta om någon du verkligen beundrar? Jag vet inte om jag har någon jag verkligen beundrar på så vis, men det finns väl säkert någon. Ingen jag kommer på i alla fall, bara sådär.

Gillar