När är medelåldern?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Jag tänkte såhär på kvällskvisten dela med mig av en sak min ena moster har sagt åt mig. Jag tycker själv att jag är ung och inte gammal. Jag brukar få höra att jag är i medelåldern, eftersom jag är närmare 40 än 30. Jag är 35, snart 36 och känner mig ung. Jag känner inte att jag är sådär i medelåldern. Att jag är närmare 40, än 30 det stämmer ju. Att jag skulle vara i medelåldern är inte sant, det anser inte jag i alla fall. Man är inte äldre än man känner sig, eller hur?

Jag har fått för mig att medelåldern är vid 50, men när jag googlade så stämde inte min teori med vad jag alltid trott.

Enligt Wikipedia menar US Census att medelåldern infaller i åldrarna 45 till 65 år, medan samhällsvetaren Erik H. Erikson menar att det handlar om åldrarna 40 till 65 år.

Det där får man tolka lite som man själv vill eller hur. Jag tolkar det som att jag i alla fall har 4 år kvar, innan jag är i medelåldern.

Jag tycker inte att jag känner mig så gammal som jag är. Jag fick ju frågan om jag var ungdom när jag skulle åka tunnelbana i Stockholm senast jag var där.

Jag vet inte om det är sant, men jag har hört att man slutar känna sig äldre efter 25. Jag försökte googla, men hittade ingenting om det. Rätta mig om jag har fel där.

Vad anser du? När anser du att medelåldern infinner sig?

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll och en god natts sömn. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar