När SOS Alarm hör av sig

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Denna morgon hade jag tänkt sova en stund till och inte vakna av att SOS alarm vill ha min uppmärksamhet klockan 08:36, men vad gör det. Telefonen blinkade och gjorde ljud ifrån sig, fast den var ljudlös och vibrationsfri. Jag trodde att det var min brandvarnare som tjöt, men kom på att den låter mycket högre. Jag var ju yrvaken och trodde även det var fel på min trådlösa laddare eller min telefon som ilsket blinkade, medan den påkallande min uppmärksamhet. Ja, alltså när jag försökte vakna till. Det som kom var både ett sms och ett meddelande från appen SOS 112.

Därför är det så himla viktigt att du laddar ner appen SOS 112. Den räddar liv, både i trafiken och annars. Du får meddelanden om vad som händer i din närhet, allt ifrån en trafikolycka till brand i byggnad eller som i mitt fall det jag nu fick, brand i avfallsanläggning.

Du kan även genom appen, förutsatt att du använder den rätt med att låta den använda din nuvarande plats hela tiden kunna gå in i appen för att ringa SOS genom den. Även om du inte vet din exakta position (var du befinner dig), så skickas din position via appen direkt till SOS. Då kan de fortare komma dit du befinner dig för snabbare hjälp, när det väl gäller.

Här hittar du appen för Android och iPhone.

Hoppas att du får en fin lördag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar