Lär känna mig

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Här kommer jag att låta dig lära känna mig bättre, ifall du är ny här eller inte redan vet saker om mig. Jag menar bortsett från att jag har Aspergers Syndrom, så kanske du inte vet någonting om mig. Du kan ju tydligt läsa om min diagnos här i bloggen i vilket fall som helst, det behöver jag inte dra upp igen. Är det något särskilt du ändå undrar över, så kan du alltid ställa en fråga om ämnet ändå.

Nu kör vi igång med detta!

1. Hur gammal är du? Jag är tillräckligt gammal. Nej, men ärligt... jag är 35 i några månader till. Fortfarande ung eller vad man säger *fniss*

2. Hur gammal känner du dig? Ja, inte känner jag mig som snart 36 i alla fall. Har fått höra att jag ser mycket yngre ut. När jag var i Stockholm senast och skulle åka tunnelbana, så frågade personen i luckan om jag är student. Det tar jag som en komplimang och ett bevis på att jag fortsatt är ung, det du!

3. Var bor du? Jag bor i en lägenhet med sovalkov och en stor balkong på 21 kvm, som blir som ett extra rum om somrarna.

4. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag föredrar sommaren, dels för att det finns mer blommor, insekter och natur att vara i tycker jag. Det är mycket mer av allt anser jag. Föredrar sommaren faktiskt, även om våren då allt börjar vakna till i naturen också är trevligt. Alla årstider har väl sin tjusning egentligen, men vintern med halka och kyla går bort på något vis i alla fall. Även om det i sig inte är en dålig årstid.

5. Är du beroende av någonting? Beroende av Coca-Cola Zero, Pepsi Max Mango eller Pepsi Max. Jag dricker även vatten emellanåt eller mjölk också. Jag är även beroende av min mobiltelefon, utan den känns det inte som om jag kan leva fullt ut. Den är min trygga punkt i vardagen, var jag än är känns det som.

6. Nämn en sak som man kanske inte vet om dig. Jag har haft tandställning, När jag var yngre så hade jag en tand i gommen. Den fick man dra fram med hjälp av den där tandställningen.

På bilden här under kan man faktiskt se att jag har tanden i gommen och även tandställning. Bilden är tagen 7 september 2002 och fotad med en kamera, där bilderna tydligen inte blir större än sådär.

7. Var i världen skulle du vilja befinna dig nu? Jag skulle vilja befinna mig i något land där jag inte varit förr, för att kunna kolla runt och bara slappa. Det skulle vara så skönt att ingen vet vem jag är, känner mig eller så vidare. Att få vara sig själv, utan några förutfattade meningar eller att jag träffar på någon jag känner. Det spelar ingen roll var jag skulle befinna mig, men jag skulle i alla fall stanna så länge att det blev någon skillnad, Som jag har det nu är det heller inte helt fel, men du förstår nog ändå.

8. Vad är du på humör just nu? Om jag det visste. Nej, jag är på mitt morgonhumör, vilket brukar variera från morgon till morgon. Jag är också rätt trött och skulle vilja sova en stund till, men jag piggnar nog snart till av lite frukost.

9. Vilket är ditt favoritgodis? Jag är ingen älskare av godis, men choklad och kokos går alltid ner. Jag äter hellre chips och nötter, vilket det alltid varit.

10. Vilken är din favoritaffär? Jag tror inte att jag har någon sådan, jag tror inte det. Vad för slags affär gäller det? Kanske en tolkningsfråga eller?

11. Är du morgon- eller kvällsmänniska? När jag var barn, då var jag kvällstrött och kunde somna väldigt tidigt, det gick knappt att hålla mig vaken till 18 har jag hört. Nu för tiden är jag precis tvärtom, ren kvällsmänniska. Jag är gärna uppe sent om kvällarna/nätterna men försöker lägga mig i rätt bra tid ändå.

12. Har du blivit sydd någon gång? Nej, det har jag tack och lov inte blivit. Jag är så otroligt rädd för nålar och skulle aldrig våga. Jag blev inte ens sydd när jag nästan skar av mig fingertoppen på höger pekfinger då jag var barn och hade skurit mig på en riktigt vass fällkniv då jag satt hemma och täljde på en pinne. Alltid gick bara bra ändå med lite plåster och så vidare.

13. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jag kan nog inte minnas när det var sådär riktigt speciellt, men det tål att funderas på. I skrivande stund kommer jag inte på någonting som jag kan skriva, Det måste ju ha varit för inte så längesedan i alla fall?

14. Är du blyg? Ja, jag kan vara det eller så är det min diagnos som gör att jag blir det och inte vet hur jag ska vara i sociala sammanhang. Med min familj är jag inte ett dugg blyg, men jag kan vara det med folk jag inte känner. Finns det folk jag litar på utanför familjen eller känner förtroende för på annat vis, då kan jag på gott och ont vara som en öppen bok.

15. Vad heter du i andranamn? Det där tar vi en annan gång, om vi ens kommer att ta det någon annan gång, Jag tror nog inte att jag kommer göra det, ser du.

16. Vill du gifta dig? Nej, det vill jag absolut inte. Säger som en person jag känner sagt "Gift, det hörs ju på namnet". Nej, jag vill inte gifta mig, eftersom jag inte vill vara tillsammans med någon eller bli någon fru på något vis. Jag trivs bäst som det är just nu, varken mer eller mindre.

Gillar