Ska jag lägga ner helt och hållet?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

I måndags hoppade jag på den där grejen som många kanske gjorde, att låta bli Instagram från 09:00-00:00. Jag kände att det kan inte vara så farligt att vara utan Instagram en dag, jag menar om det kan hjälpa till och göra så att appen inte kommer att bli lik TikTok med sina framtida uppdateringar. Som det är nu, så vet ju de flesta vad appen har blivit. Det är inte så att den lägger fokus på det som var förr, att man kunde se en massa bilder på folk man följer eller vad de lägger ut och så vidare. Nu är det mer fokus på videos, men vi som använder appen vill inte se en massa reels och så vidare med en massa reklam. Vi vill ha den som det var förr eller annat skit.

Som det är nu på Instagram, så är det ingenting som gynnar mig med att man inte kan se de man följer, utan måste gilla, kommentera osv många gånger varje dag så fort någon lägger ut ett nytt inlägg i sitt flöde för att överhuvudtaget få upp personens konto på startsidan eller hemskärmen, vad det nu kallas. Det är också konstigt att man ska få upp förslag på konton man kanske vill följa utifrån vad man gillar på appen. Man får även upp förslag på personer man kanske känner. Det där med händelser som ligger uppe i 24h kan jag köpa, ja om man inte väljer att ha detta som en höjdpunkt i sin profil.

Jag valde att bli medlem på Instagram 2012, då det var fokus på bilder och inga jävla videos. Tjusningen med appen för mig har varit att kunna lägga ut bilder och någon enstaka video, men som det är nu med allt möjligt annat som mest bara är skräp som finns där, det gillar jag inte alls. Likaså alla jäkla reklam som kommer upp titt som tätt, sponsrade sådana. Jag menar inte sådant som influensers gör reklam för, utan annat som kommer upp ändå. Mest bara skräp det också anser jag.

I alla fall åter till det jag tänkte komma till. I måndags valde jag att från 09:00-00:00 att avinstallera appen i min mobil och vara utan den, som i protest mot det här nya som kommer ske. Jag tänkte att det kan vara en god idé att vara utan appen i alla fall en dag. Sagt och gjort. Jag höll mig borta en hela dag och så höll jag mig borta igår också. Jag känner att det är skönt att vara utan Instagram, vara utan all den där stressen och pressen på att jag behöver lägga upp någonting. Inte för att jag kände så när jag väl var mitt uppe i det där med att använda Instagram och sitta där dagarna i enda. Nu känner jag mest bara en stor lättnad av att jag inte längre är inne på appen och så vidare. Det har blivit lite mindre stressigt i livet känner jag, vilket är så himla skönt på så många plan. Jag har inte använt appen idag heller, vilket också är skönt.

Jag är absolut inte inne lika mycket på den här bloggportalen för att kolla runt, så som jag var på Instagram. Det här gör att jag kan ägna mig åt annat, istället för att sitta fast med mobilen i handen och skrolla mellan olika konton på Instagram.

Det är lättare att bara använda mobilen för att ringa, fota, skicka meddelanden, blogga och surfa lite som man ju gör. Förr blev det ju allt det där, plus Instagram. Nu får det vara bra med det ett tag. Man ska aldrig säga aldrig, men som jag känner nu så är Instagram ingenting jag känner att jag vill hålla på med. Det är bra som det är anser jag.

Tack för att det där som hände i måndags ägde rum, så att jag valde att vara utan och fick känna på hur det känns att inte använda Instagram och gå in där titt som tätt under dagen. Det här har gjort mig gott och gör det fortfarande. Det här är helt och hållet mitt eget beslut och ingen annans. Att pausa är något som faktiskt gynnar mig och får mig att må bra. Jag känner mig bekväm i mitt beslut för nu.

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #bestofnouw2022 #svenskbloggare #paus #pause #pauser #instagram

Gillar