Något från naturen och annat

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Här kommer några bilder från 30/7, då jag var med min pappa till Jämtkrogens fjärilslandskap.

De arter som finns där i fjärilslandskapet som är nära hotade är mindre, bredbrämad, smalsprötad bastardsvärmare samt ängsmetallvinge som också räknas till bastardsvärmarna. Att arterna har minskat drastisk i antal beror på att det numera finns färre blomrika ängar i Sverige. Därför har man i Jämtkrogens fjärilslandskap en äng där dessa bastardsvärmare kan reproducera sig.

Bredbrämad bastardsvärmare (Zygaena lonicerae) på Renfana (Tanacetum vulgare)

Larv till Rödbrun bladspinnare (Phyllodesma ilicifolium)

Idag ska jag iväg med min pappa till ett ställe där vi varit förr, men ändå brukar åka till i alla fall en gång om året. Du kommer att få veta mer senare, om jag orkar blogga då jag kommer hem vill säga. Annars får du reda på det en annan dag istället.

Det som gör mig glad är att jag har hållit mig borta från Instagram i en vecka nu, vilket inte alls gör mig någonting. Saknar jag Instagram? Nej, det gör jag verkligen inte. Det skulle heller inte göra mig något om appen försvann för gott, inte mig emot. Det där stressmomentet klarar jag mig faktiskt utan helt och hållet. Det enda jag använder av sociala medier är den här bloggen, om man nu kan kalla den för social media? Jag vet inte, men det är väl lite åt det hållet kanske?

Hoppas att du får en fin dag med allt du tar dig för. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #bestofnouw2022 #svenskbloggare #naturfotograf #natur #naturephotografy #naturfotografi #hobbyfotograf #hobbyblogger #hobbybloggare #hobby

Gillar