Bär de som ett smycke

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag har jag varit hos Timråsalongen, för att fixa mina naglar. De som jobbar med naglar där vill inte arbeta med lösnaglar, så de använder din egna vanliga nagel när de lägger på lack och grejor.

Lacket som de använder heter Shellac. Vilket innebär att de lägger lack på din naturliga nagel.

Vad är då detta shellac? Gellacket shellac är ett patenterat UV-lack som är känt för att hålla länge och vara skonsamt mot naglarna. Här är allt du behöver veta innan du bestämmer dig för att göra shellac-naglar.

Shellac är ett speciellt sorts nagellack som kan beskrivas som en blandning mellan nagellack och gelllack. Det finns i många olika nyanser, det stärker dina egna naglar och håller i drygt 14 dagar. Lacket härdas i UV-ljus och du får en fast och glansig yta. En annan fördel är att det torkar direkt och du kan till exempel direkt stoppa ner handen i väskan och plocka upp din plånbok utan att det blir en enda skrapa på naglarna. Med shellac filar man inte på den naturliga nageln, vilket gör att den inte riskerar att tunnas ut eller bli svag. När du ska ta bort ditt shellac-lack så tar det bara ett par minuter, och det tas bort på ett sätt som är skonsamt för naglarna. Text: Damernas värld

Vad hon sa när jag var på salongen och fixade mina naglar, det är att lacket kan hålla i upp till 3 veckor, om jag är duktig på att ta hand om naglarna. Jag bör inte skrapa bort några klistermärken från någonstans, så att lacket blir mindre hållbart och slits snabbare. Jag bör heller inte använda nageln som ett verktyg, eftersom det slits fortare då. Jag bör bära naglarna som ett smycke.

Den tjej jag hade som gjorde mina naglar gjorde flera lager med lack. Detta lack läggs på i 4 lager och varje lager härdas under en UV lampa, ingen torktid inget kladd. Jag fick bara ha händerna under en UV lampa mellan varje lager lack, det var himla smart och hela sittningen med att fixa naglarna var klar på 35 minuter ungefär sa tjejen som lackade mig.

Det jag tycker är så bra, det är att shellac varken innehåller formaldehyd, toulen eller DBP (dibutylftalat).

Jag köpte till en nagelolja som jag ska smörja in nagelbanden och nageln med varje kväll, Denna olja heter CND SolarOil Nail & Cuticle Care.

Vad är det för särskilt med denna olja? SolarOil är en exklusiv nagelolja baserad på en blandning av naturliga oljor och vitamin E. Egenskaper: SolarOil™ innehåller mycket små molekyler som är kapabla att tränga igenom nagelplattan. SolarOil™ är lösningen för alla vars naglar är torra och ofta spricker eller skivar sig.

Användning: Applicera regelbundet för att bevara den naturliga nageln flexibel och stark. Gärna två gånger dagligen, morgon och kväll.

Hoppas att du får en fortsatt fin kväll med allt du tar dig för. Ta hand om dig. Glöm inte att dricka mycket nu i värmen.

#schellac #schellack #naglar #naglarna #nails #nailart #nail #nailsart #nailstagram #bestofnouw #bestofnouw2022 #personligblogger #personligbloggare #personligblog #personligblogg #svenskbloggare #nyttinlägg #fromtimråwithlove #newin #new #nice #wow #wownails #summer #sommar

Gillar