En onsdag i paradiset

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Som du kanske redan vet eller så har du inte koll på läget, så är jag på en semestervecka på Öland. Sjätte gången jag besöker denna vackra plats.

Denna onsdag besökte jag Ölands norra udde, där första stoppet var fyren långe Erik.

Idag har det varit 21-22°C utomhus.

Så du vet... de understrukna orden är klickbara.

Efter ett besök vid fyren, så blev det att besöka Neptuni åkrar. Alltid lika vackert.

Därefter var det att besöka Byrums raukar. Det var inte lika trevligt som man minns, eftersom själva parkeringen var avstängd. Det kändes inte längre så inbjudande som det var när jag var där senast. Nu fick man parkera sin bil efter vägen, men det var inte alls lika mysigt kändes det som. Det kändes inte som att man var välkommen dit längre.

Det du ser långt ut i horisonten som är som en liten puckel där borta, är ön Blå jungfrun

Efter detta blev det att åka vidare mot Borgholm, för att äta öländska kroppkakor. Det är ett måste när man är här tycker jag. Stället jag ätit varje gång jag varit här, det var permanent stängt. Det blev då att äta kroppkakor på "Borgholms Kolgrill med inspiration från persiska och svenska köket". På detta ställe fick man 3st kroppkakor och på det andra minns jag att det var 2st. Det äts med lingonsylt, grädde och skirat smör. I kroppkakorna är det fläsk och kryddpeppar.

På torget i Borgholm är redan midsommarstången uppställd. Jag läste att om man firar midsommar där, så får man plocka egna blommor att ta med för att klä själva stången med.

Innan det bar iväg mot Ölands köpstad, för att handla på ICA Kvantum, så blev det ett stopp för att fota Borgholms slottsruin. Besökte bara utsidan på håll, hade inte lust med mer.

På vägen hem hittades det ett fint fällt med både vallmo och blåklint. Så himla vackert och magiskt, eftersom det inte finns sådant hemma i Timrå där jag bor.

Det blev också att ta några bilder på mig i det fina fältet med vallmo och blåklint.

Gillar