Vad har hänt sedan början av resan?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Nu är jag så trött på den här bloggportalen eftersom jag velat blogga, men inte tycker det är så kul att blogga när man inte kan lägga till bilder till inläggen. Just därför kommer jag att blogga i efterhand.

De understrukna orden är klickbara, så att du vet.

17/6 Denna dag åkte jag iväg på en resa mot första stoppet, i Oskarshamn och Hotell Corallen. Ett fint hotell med tillhörande pool och småbåtshamn. Gotlandsfärjan går inte långt ifrån hotellet.

Grågås (Anser Anser)

Vitkindade gäss (Branta leucopsis)

Middagen jag åt var Förrätt: Corallens skärgårdstallrik

2 sorters sill, gravrökt lax, stekt inlagd strömming, räk- och kräftröra, marinerade handskalade räkor samt Västerbottenost.

Varmrätt: Stekt havsaborrefilé med tartarhollandaise och citronpepparkryddad färskpotatis.

18/6 Frukosten var bra, hotellstandard. Jag åt så jag blev mätt.

Därefter packades det ihop. Sedan ett besök på Liljeholmens fabriksbutik. Där säljs det bland annat ljus av 100% stearin. Mycket trevligt.

Därefter bar det av vidare mot Kalmar. Där var stoppet ett besök för att se utsidan av Kalmar slott. Senast jag var i Kalmar var år 1992, annars bara stannat till på en matvaruaffär och sedan åkt vidare.

Efter detta bar det av för lunch på MAX och sedan iväg för att handla lite på ICA Maxi.

En bild tagen från Ölandsbron, dock inte av mig.

Nu ska jag ut och njuta av den sköna solen. Det är 21°C i Degerhamn nu. Har hyrt en stuga privat i Ventlinge här på Öland.

Hoppas att du får en fortsatt fin lördag med allt du tar dig för såhär på kvällskvisten. Ta hand om dig, så hörs vi snart igen.

Gillar