Naturpromenad på Smacken

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig.

Idag är det lördag igen, veckan går fort. Jag uppdaterar dig med bilder från i torsdagskväll då jag var med min pappa till Smacken i Timrå. Okej, det kallas även Deltat och Smackgrundet. Kärt barn har många namn och så vidare.

Där i vattnet står träpålarna till den gamla bron man gick över vattnet på förr om åren. Jag står på den nya bron och fotar detta.

Man får gå över 2-3 hängbroar för att komma ut till själva stranden där det är populärt att bada sommartid. Det är även långgrunt i vattnet.

Där inne i huset kan man grilla, om man har med sig något att grilla samt tillbehör till det. Fortsätter man stigen bort bakom huset, så kommer man till ett litet mer privat badställe, dit inte alla går.

Här står jag på en hängbro och fotar.

Här borta ligger Söråker med före detta Gullfibers fabrik. Denna fabrik fick stänga ner på grund av kyla. Här kan du läsa mer om det och höra om det hos SR P4.

Här finns även naturistbad, men jag är inte så särskilt sugen på det. Jag tycker inte så mycket om att visa mig naken sådär och kommer aldrig i mitt liv att göra det.

Röken du ser, den kommer från Östrands Massafabrik.

En del av en hängbro på bilden här, så att du får ett hum om hur dessa hängbroar ser ut.

Gillar