Vad har hänt sedan senast?

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är fint med dig, vilket det är med mig. Förlåt att jag varit frånvarande här ett tag, men det är för att jag inte kunnat komma in i bloggen. Jag har fått prata med administratörerna (admin), men har ändå inte kommit in. Bytt lösenord fler gånger än jag kan räkna, men ändå har jag inte kommit in här i bloggen. Nu är felet löst i alla fall, så jag kan komma åter. Det blev en ofrivillig bloggpaus, om man ser det så. Men jag har längtat efter att vara tillbaka igen, så skönt att äntligen vara det.

Jag tror inte ni har saknat mig, men det är en annan sak.

Vad har hänt sedan senast förresten? Det kan ju vara en idé att uppdatera er om det. Sedan den 26/5 har jag inte kunnat blogga eller rättare sagt sedan 25/5, om man ska vara helt ärlig.

Jag har talat med en person som verkligen tycker om min blogg, så då är det synd att jag inte kan blogga. Jag gör det ju inte för den personens skull, utan för min egen också. Saknar verkligen att vara på banan, kunna skriva av mig och lägga in fina bilder åt er som jag fotat själv.

Tänk att jag åter igen är på banan, för att kunna lägga in nytt åt er igen. Det är så otroligt härligt, att jag inte tror att det är sant. Ja, det tog längre tid än väntat att få komma åt bloggen. Det här är inte okej någonstans, särskilt inte när man som jag betalar för en massa saker vad gäller detta med bloggen, betalar bland annat bort reklam som alltid finns överst i bloggen om man använder webbläsaren i mobilen. Jag har varit så arg och sur över att inte komma in. Tänkte till slut att det kanske inte är meningen att jag ska ha en blogg eller jag kanske inte ska lägga upp saker offentligt, det är som ett tecken någonstans på att jag inte ska ha blogg. Nog om detta. Nu när jag äntligen är på banan in, så får jag se hur länge det är så. Det är därför bäst att passa på med att skriva av mig, ifall det händer igen att jag inte kan logga in.

26/5 Denna dag åt jag surströmming med min pappa. Vi båda älskar det. Jag vet inte hur många jag åt, eftersom jag inte alls räknade. Det gör inget, jag åt tills det var slut i burken med hjälp av min kära pappa. Är man norrlänning, så är man. Förstår om du själv inte äter fisken, men det finns folk som gör och tycker om.

Jag kommer inte riktigt ihåg allt jag gjort, när jag nu inte har en blogg att skriva in allt i. Skönt att jag har både bilder och instagram att gå tillbaka till, när jag behöver komma ihåg relevanta saker till blogginlägg i efterhand.

Samma dag som jag åt surströmming med pappa, så var vi till Skönviksberget. Där är ett ställe där det brukar finnas gulsippor (Anemone ranunculoides), men vi var likt förra året där försent för att kunna se dessa. De hade tydligen blommat klart, typiskt. Vi är alltid där försent, men hoppas det blir bättring med det. Hade vi varit någon vecka tidigare, så hade vi nog sett dessa. Vi fick ju se annat istället, vilket vi även skulle ha sett i alla fall kanske.

Raddig Skulderbock (Oxymirus cursor) & Svartfläckig glanssmygare (Carterocephalus silvicola)

Mygglasvinge (Synanthedon culiciformis)

Hieroglyfnyckelpiga (Coccinella hieroglyphica)

Rapssugare (Eurydema oleracea)

Ängsstinkflyn Lygus

Häggbagge (Gonioctena quinquepunctata)

Sköns kyrka i Sundsvall

27/6 Den dagen var jag med min mamma till Birsta. Vi åkte till Elgiganten för att spana in deras sortiment av mobiltelefoner. Jag tänkte kolla efter ny mobil, eftersom senast jag bytte var för 3,5 år sedan lite så. Det är så att jag är kär i Samsungs mobiler och var där för att i verkligheten kunna se hur deras lurar ser ut på plats, innan jag bestämmer mig. Jag bestämde mig där på plats att jag kan tänka mig en Samsung Galaxy S22 Ultra. Köpte ingen mobil där och då, men kände starkt för en Ultra med 6,8” skärm. Mamma sa till mig innan vi åkte iväg för att kolla, att hon sett en sådan mobil som jag skulle vilja ha och menade att den var stor som en surfplatta. Jag jämförde med min Samsung Galaxy S10+, som har en skärm på 6,1” och kände att 0,7” större inte är någon särskilt stor skillnad när jag jämförde min och S22 Ultra på plats.

Därefter var vi en sväng in på Lager 157, där köpte jag 3 klänningar av en modell jag älskar och köpte av i fjol också. 100:- är inte dyrt anser jag för en klänning, därför blev det att jag köpte 3 stycken på en gång.

Jag beställde också pärlor hos trendportalen samma dag, för att kunna blinga vad jag vill. Det heter förresten rhinestones och inte pärlor kom jag på. Har jag räknat rätt, så har jag 7880 stycken rhinestones att använda mig av. Köpte även till en bricka att kunna ha mina rhinestones under tiden jag blingar, eftersom jag vill ha de någonstans. Det blev även en vaxpenna, för att kunna ta upp mina pärlor på ett lätt vis. Man tar upp en och en pärla åt gången och sätter fast på sin produkt. Mitt paket med grejorna kom 31/5, så det tog inte alls lång tid. Man köper från Åby i Sverige. Det tog 4 dagar, men de beställdes på en fredag och inga paket skickas på helger, så det var väldigt fort ändå tycker jag.

31/5 Denna kväll skulle det vara träning med Korpen Timrå vid elljusspåret bakom NHC Arena där hockeylaget Timrå IK spelar sina hemmamatcher. Det blev ingenting för min del, eftersom det kom en skur med spöregn och även åska. Det bara vräkte ner, så får ta nya tag om en vecka för att se hur vädret beter sig då.

1/6 Denna eftermiddag var jag med min mamma till Birsta City efter jobbet, för att köpa lim till mina rhinestones att kunna blinga på saker med. Jag köpte även några saker att testa blinga med. Det blev att äta middag i samma veva. Jag åt Pork tenderloin. Grillad fläskfilé serveras med steakhouse fries, coleslaw, blandsallad och bearnaise. Till det valde jag att lägga till vitlökssmör, eftersom jag älskar vitlök.

När jag kom hem, så testade jag att blinga lite för första gången med dessa rhinestones som jag beställde hos trendportalen. Jag blev inte så jättenöjd med resultatet, eftersom jag är nybörjare. Till råga på allt, så gick min vaxpenna sönder. Den höll ingen bra kvalitet på vaxet, men det borde den gjort. 99:- kostade den, så jag kontaktade företaget på instagram och berättade, tillsammans med en bild. De lovade att lösa en ny åt mig, bara jag uppgav ordernummer så de kunde få fram mina uppgifter. Det löste jag och de lovade skicka en ny nästföljande dag 2/6 alltså.

2/6 Jag var först på min arbetsplats i vanlig ordning. Denna dag var det speciellt och vi fick sluta tidigare än vanligt eftersom alla i gruppen skulle vara på en fritidskväll som anordnades av daglig verksamhet. Det kostade bara 50:- vilket jag inte alls tycker är dyrt. Jag var en av de som skrivit en del av frågorna till en frågeslinga vi hade. Till exempel var en fråga vad är ordet sommar på engelska? 1. Sommer X. Summer 2. Symer. Det ska vara lätta frågor för det är många av oss som har Downs syndrom eller annat som gör att frågorna behöver vara sådär riktigt lätta. Ja, sådär lätta som de behöver vara för ett barn.

Vi fick också äta hamburgare där som middag. Jag hade trott att själva köttet (klaga inte, jag äter kött men även vegetariskt ibland) i burgaren skulle vara nygrillat direkt från grillen när vi skulle äta. Så var inte fallet. Själva köttet var kallt och hade grillats någon timma före innan vi skulle äta. Dessa pommes frites var inte heller någon höjdare. Personalen där skyllde på att det var en ny ugn de inte använt förr, så de var till största delen lika hårda som hårdbröd och knapriga. Ingenting jag vill äta igen. Ett plus i kanten var att vi fick dricka fler än ett glas läsk eller saft till maten. Inte nog med det, till efterätt blev det köpt kladdkaka med grädde. Om vi ville fick vi sjunga karaoke under kvällen, men det var jag inte särskilt sugen på att göra där. Vi fick även dra lott i en burk och se vilken siffra vi fick. Fick man ingen siffra, så blev det inget pris man fick välja mellan. En av mina gamla jobbarkompisar fick en helt vit lott och blev så ledsen över att inte vinna att personen började gråta. Själv tog jag en svart termosmugg som pris. Inte för att jag behöver den, men kan alltid ge bort den i framtiden, ifall någon vill ha och behöver. Tror dock inte den håller värmen så himla länge heller, tyvärr. Den kan ju alltid få lite blingande rhinestones ditklistrade av mig, så den blir lite snyggare och slipper vara helt svart.

4/6 Denna eftermiddag och kväll, var jag med tre av mina vänner, bland annat Cattis till Sibylla för att äta och umgås. Det var riktigt trevligt faktiskt. Vi åt varsin burgare, utom en av oss som åt mos och korv eftersom han tycker så mycket om kryddningen på moset. Efter vi ätit upp, så blev det en kopp kaffe för två av oss. Jag dricker inte kaffe, så det blev inget sådant för mig. Vi åt även mjukglass, jag tog en bägare med lakritsströssel. Vi satt på Sibylla för att äta och prata i 3,5 timma typ. Riktigt mysigt var det och trevligt med för den delen. Jag har inte umgåtts med dessa kompisar sedan jag vet inte när, så det var kul att äntligen vara en i gänget igen.

På utvägen träffade vi en assistent till en jobbarkompis, som det visade sig vara 2 år sedan personen bytt jobb och inte längre var assistent, utan jobbade på ett annat ställe. Tiden går fort när man har roligt eller vad man ska säga, två år går fort i vissa lägen och då menar jag alldeles för fort.

På vägen hem från Sibylla tog jag en omväg, för att följa med några jobbarkompisar nästan ändra fram till deras port. Jag vände när de typ hade 5 minuters promenad kvar till porten, eftersom jag behövde ta mig hem också. Det kändes skönt att få vara involverad i en massa skvaller och inte känna sig utanför, utan vara delaktig igen. Längesedan senast. Vi bestämde också att vi ska till varvet i närheten av Vivstavarvs kapell för att fira nationaldagen ihop, vi 4. Man kan säga att vi är ungefär som gamla hjärngänget.

6/6 Den här dagen var vår nationaldag. Det var så att jag och min kompis Cattis var med två synskadade personer vid Vivstavarvs kapell, den ena ser 1% och den andra ser 0,5%. Det var inte så kul faktiskt tycker jag, eftersom jag och Cattis tog på oss att vara ledsagare åt dem. Vi talade om för de vad vi såg och fick ledsaga de runt på området, samt ledsaga runt i gåbingo där vi fick kryssa deras nummer också. De ser ju inte och kan inte göra det själva. Det var inte så att jag ville hjälpa dessa personer, det blev bara så. Inget fel med det, men det blev jobbigt för mig som person, som själv har en diagnos och kanske behöver hjälp själv också emellanåt.

Till lunch blev det att äta en kolbulle för 60:- samt en dricka för 15:- Det var faktiskt väldigt gott och trevligt.

7/6 Denna kväll promenerade jag med min kompis Cattis till Korpstugan bakom NHC Arena, där hockeylaget Timrå IK brukar ha sina hemmamatcher. Vi var med på utegympan med Korpen Timrå. Räknar man med ledaren, så var vi 20st personer allt som allt. Vi var en bra grupp tycker jag och jag försökte så gott jag kunde med allt vi skulle göra. Vi fick springa/jogga om vi ville, men jag provade och kände att det inte var någonting för mig. Jag har ingen vidare bra kondition, den skulle behöva bättras på. Vi fick göra armhävningar mot träd, jägarvila, springa upp och ner för en bro som fungerar som en backe där man vintertid kan åka längdskidor. Vi fick också träna benen, men jag minns inte vad allt vi gjorde heter.

Samma dag fick jag hem min nya mobiltelefon, som jag beställt online. Det är en Samsung Galaxy S22 Ultra med en penna till. Den har en skärm på 6,8” medan den telefon jag haft i 3,5 år har en 6,1” skärm och var en Samsung Galaxy S10+. Jag gillade den telefonen väldigt mycket, men kameran blev tyvärr väldigt dålig på den. Det är därför jag valde att byta, annars hade jag haft den kvar fortfarande.

Testade att fota lite med telefonen dagen efter jag fått igång den och här är resultat.

Hoppas att du haft det bra hittills och inte saknat mig allt för mycket i bloggvärlden. Nu hoppas jag vara tillbaka igen som förr. Ta hand om dig och hoppas att du får en fortsatt fin dag. Kram ♥

#bestofnouw #bestofnouw2022 #personligblogger #personligbloggare #personligblog #personligblogg #svenskbloggare #nyttinlägg #naturfotograf #naturfotografi #naturephotografy #fotografier

Gillar