2-3mm stor repa i glaset till mina nya glasögon

I förrgår kväll upptäckte jag att mina nya glasögon hade en repa i ena glaset, närmast sadeln. Jag berättade för min kära mor igår morse och hon hörde av sig till optikerstället där jag köpte glasögonen och berättade om problemet.

I går kväll åkte mamma och jag tillbaka till optikerstället med glasögonen och hon som hade bytt sadlar på mina glasögon sa att hon inte hade sett att hon gjort en repa i glaset när hon bytte ut de hårda sadlarna mot mjukare.

Mamma och jag trodde att jag skulle behöva lämna tillbaka glasögonen, för att de skulle skickas tillbaka och hämtas vid senare tillfälle. Så var inte fallet. Jag fick med mig glasögonen hem igen och kan testa att använda de, varvat med mina förra tills det nya glaset som beställts kommer att komma till optikerstället och byts då ut på plats där.

Jag kan säga att jag precis fått nya styrkor på glasen i glasögonen och måste då vänja mig vid de nya styrkorna, genom att varva de nya glasögonen med mitt förra par. Skönt att man kan göra det, så att ögonen sakta men säkert får anpassa sig i lugn och ro.

Mina styrkor på ögonen har blivit sämre, i alla fall på ena ögat. Jag har gått från -0,75 till -1,00 på vänster öga, medan det högra fortfarande står på -0,75 som det gjort sedan jag för ca 3 år sedan kollade synen senast.

Inte så jättebra bild, men här kan du se vad som hänt med glasögonen och repan där vid sadeln. Inte världens bästa bild, men den får duga tills vidare.

För dig som inte vet, så är sadlar små pluppar som håller fast glasögonen på näsan. När man får glasögonen från tillverkaren till optikerstället, så är det hårda sadlar på. Man får då be om mjuka självmant, så sätts det dit nya. Där i bytet av sadlar blev det en repa i glaset på ena sidan.

  • Dagbok
  • 155 visningar

Gillar

Kommentarer