Egentid med morfar

I förrgår ringde jag till min morfar, efter att ha haft kontakt med min pappa. Jag hade fått reda på av min pappa att man i torsdags hade sett en tornfalk vid Sköns kyrka. Jag bad pappa ta ledigt från jobbet, för att vi skulle kunna åka ut och spana efter den. Ja, innan den försvinner. Pappa hade inte tid att följa med mig eller ens vara ledig från jobbet den här veckan. Han tipsade om att jag kunde höra av mig till min morfar och fråga honom, ifall han ställer upp.

Sagt och gjort, jag ringer till morfar och pratar med honom. Hans sambo svarar som vanligt och jag ber att få prata med morfar i vanlig ordning där också. När jag berättar för morfar om tornfalken, så säger han "det kan vi väl göra" eller vad han nu sa. Lade inte det på minnet Jag sa "bara du och jag". Han frågade i nästa andetag "får ingen fler följa med?" Jag sa att det var så längesedan jag gjorde någonting med bara honom och det fick bli så. Jag sa att jag inte har någonting emot hans sambo, men att det kan vara kul att göra något med bara honom för en gångs skull och så fick det bli. Nästan alltid annars när jag vill träffa min morfar, så är hans sambo med hela tiden och det är ju skönt att göra något själv med morfar också.

Han kom vid ca 12-tiden idag och hämtade upp mig, sedan for vi iväg. Vi for två varv runt i hans bil vid kyrkan, men hittade ingen tornfalk. Den hade synts till vid fler tillfällen sedan i torsdags då min pappa berättade för mig, men inte just när vi var ute idag. Vet inte heller om någon sett den idag.

När morfar kände för att ge upp, så åkte förbi det som i folkmun kallas för "Korea" nere i Timrådalen och sedan bort mot Hamsta, för morfar ville se om man kunde se några älgspår. På den fronten såg vi heller ingenting.

När vi kom hem till parkeringen utanför där jag bor, så följde morfar med upp för att låna toaletten. Efter det satt vi vid köksbordet och pratar en liten stund, innan han skulle iväg för att köpa tidningen (Aftonbladet) och åka hemåt igen.

Min morfar är så gammaldags att han inte använder varken mobiltelefon (Doro som han har) eller dator, därför köper han tidningen i pappersformat istället.

Fotade aldrig någonting till inlägget, så du får nöjda dig med text istället.

  • Dagbok
  • 96 visningar

Gillar

Kommentarer