Egenprovtagning för Corona - Timrå kommun

Hallå därute i den berömda holken. Nu kommer jag att berätta någonting viktigt, som kanske många av er inte redan vet. Det här är bra att känna till, om du bor i Timrå eller närheten. Jag tycker det är viktigt att jag delar med mig av det jag hittat i detta läget, eftersom många jag tipsade om detta till inte redan kände till att det finns.

Nu hoppas jag inte att det här kommer att gå obemärkt förbi.

Nu kan man nämligen göra en egenprovtagning i Timrå, vilket jag tycker är helt fantastiskt.

Idag öppnar en ny provtagningsstation i Timrå där det är möjligt att provta sig via egenprovtagning vid symtom covid-19. Provtagningsstationen ligger vid IFK Timrås kansli i närheten av NHK Arena. I morgon klockan 08.30 öppnar stationen med bemannad personal.

Egenprovtagningsstationen med drive-in några hundra meter från NHK Arena fungerar på samma sätt som de övriga tre provtagningsstationerna i Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Du bokar först tid för egenprovtagning genom att logga in på 1177.se från startsidan med din e-legitimation. När du loggat in finns det tider att välja på när du valt provtagningsstation och du kan se när första möjliga tid att boka finns. Fördelen är att du inte behöver något ombud utan du kan köra dit själv med din bil.

Du utför provtagningen på dig själv och provtagningsmaterialet skickas sedan till laboratorium för analys. Egenprovtagning covid-19 visar om du har en pågående infektion av covid-19.

 • Så går provtagningen till på den mobila självprovtagningsstationen för covid-19
   • När det är dags för din tid, som du bokat genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster, tar du dig till den provtagningsplats du valt med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom du har pågående symtom covid-19.
   • På provtagningsplatsen ska du stanna där du blir anvisad av personal eller skyltar. Stanna i bilen!
   • Du måste ha med dig giltig fotolegitimation. Det är också bra att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och en liten spegel om du har en.
   • Personalen kommer att gå runt och ge dig provtagningsmaterialet genom din öppna bilruta. Följ provtagningsinstruktionen som finns i provtagningspaketet.
   • När du genomfört egenprovtagning covid-19 stannar du där du är så kommer personalen och hämtar provet.
   • Du får uppvisa legitimation.

   Stationen bemannas vardagar måndag, onsdag och fredag från klockan 08.30-16.00 med lunchstängt 12.00-12.45 samt raster 10.00-10.15, 14.00-14.15.

   Du kan läsa mer om allt hos 1177.se här

   P.S Viss text är min egen, medan jag lånat det mesta online. Bilden är också lånad online.

   #bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #covid #covid19 #covid__19 #corona #coronavirus #coronaviruset #coronathoughts #coronatime #provtagning #egen #virus #sjuk #sjuka #testa

   Gillar

   Kommentarer

   Jagochminahjärtan
   Jagochminahjärtan,

   Alltid bra att de börjar här runt omkring har de gjort de sedan Corona börjar men bra att de börjar runt om i landet

   nouw.com/jagochminahjärtan
   mynameisjossan
   mynameisjossan,

   Det är faktiskt skönt att det finns i närheten. Borde vara så i alla städer

   nouw.com/mynameisjossan
   Jagochminahjärtan
   Jagochminahjärtan,

   Men blir ju en stor folksamling bara :/

   nouw.com/jagochminahjärtan
   mynameisjossan
   mynameisjossan,