Egen topping till glass đš
HallÄ i glassfabriken!
För ett tag sedan sÄg jag pÄ en blogg att man kan göra egen sÄs till sin glass. Dock minns jag inte vilken blogg, sÄ jag kan inte tagga den bloggen, tyvÀrr. Personen gjorde en topping till sin glass med godiset Ferarribilar. Jag tÀnkte dÄ att det dÀr vill jag prova nÄgon gÄng och ikvÀll blev det hos mina förÀldrar.

Du behöver:
1 sax, 1 decilitermÄtt, 1 kastrull, 1dl grÀdde, 1 pÄse ferarribilar (godiset)Gör sÄhÀr:
1. AnvÀnd ca 75 g ferarribilar, som du klipper i mindre bitar i en kastrull. Det gÄr snabbare för de bilarna att smÀlta, nÀr de Àr i mindre bitar2. HÀll i 1 dl grÀdde i kastrullen
3. LÄt sjuda i kastrullen, tills godiset smÀlt
4. Rör om i kastrullen under tiden bilarna smÀlter (tillsÀtt ev nÄgra droppar karamellfÀrg, om du vill det ska vara lite extra rött)
5. Servera genast och ringla över pÄ glassen direkt, eftersom det stelnar vÀldigt fort
P.S Valde att ha lite av bitarna kvar och inte smÀlta allt ordentligt, men sÄ gott som. Det smakade vÀldigt bra med bitar som var nÀstan smÀlt



Jag tycker att sÄsen stelnade vÀldigt fort och blev till gelé, men den var himla god och smakade precis som bilarna gör.

Gillar
Kommentarer

