Earth hour

Hallå där ute i den berömda holken. Hoppas att läget är bra med dig, vilket det är med mig.

Ikväll är det Earth hour mellan 20:30 - 21:30. Du hänger väl med på att vi släcker ner under den här timmen och bara lever utan tända lampor, TV på standby mm? Jag kommer i alla fall att vara med på det.

Enligt WWF är Earth hour världens största manifestation för vår planet. Att släcka lampan under den här timmen är en av våra 50 förändringar som du kan göra för klimatet och den biologiska mångfaldens skull.

Främsta budskapet med Earth Hour är – och har alltid varit; Släck! Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden. Detta görs för att skicka en signal till våra beslutsfattare att agera för planeten. Uppmana dina kollegor, vänner och bekanta att Släcka! Passar extra bra nu!

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Släck på Earth Hour och skicka en signal till planetens ledare att fatta kraftfulla beslut för att stoppa klimatkrisen och bevara vår biologiska mångfald.

Fler förändringar du kan göra om du vill, hittar du här.

Gillar

Kommentarer