"Du är för tjock!"

Jag tycker det är bra att det finns kroppsaktivister och kroppspositiva personer i sociala media. Jag är inte en av dem, men jag försöker lära mig att älska mig kropp på lika villkor, att den är lika värd som alla andras och har rätt att få finnas på lika villkor liksom.

Det som gör mig glad är personer som är som man säger "större" än andra. Folk som trivs i sin större kropp, vågar lägga ut bild på sig själv i bikini, visa rumpan eller vad det nu kan vara. Det är jättebra att de gör det, lägger ut och stöttar andra som vill gilla sin större kropp också, men inte riktigt kommit dit. (Det här lät bättre när jag hade det i hjärnan, svårt att få ner det i ord känner ju jag).

Det jag stör mig på är de så kallade personer, som anser sig ha rätt. Då menar jag att de anser sig ha rätt att klanka ner på de som vågar visa upp sina kroppar i modell större. De anser att de vill få sina följare att vara ohälsosamma, gå upp i vikt och kanske dö av fetma. Läste en kommentar till ett inlägg en gång som en person fick riktat till sig (nämner inga namn). Minns jag rätt så var personen som uttryckte detta lärare. Jag minns inte ordagrant, men något i stil med "tjocka människor borde bada i vassen". Det var bara för att det var en person av modell större som hade en bild på sig själv i bikini, där magen svällde över bikinitrosans kant. Det är så löjligt att jag inte finner ord.

Kan vi inte bara enas en gång för alla, att alla människor har rätt att få se ut hur de vill, få gå klädda hur de vill och vara precis så som de själva vill. Okej? Jag hoppas att folk slipper få fler elaka kommentarer riktade till sig. Tänk på att det är 2018, människan borde ha kommit längre i sin utveckling än så. Det hoppas jag också att du tycker.

Alla har rätt att få tycka, tänka, se ut hur de vill, klä sig hur de vill och vara den personen de faktiskt känner att de vill vara, utan att få skit kastat i ansiktet gång på gång.

Om du tänker till, inte skulle du då säga din åsikt till personen öga mot öga? Jag tror inte det, så därför behöver du inte skriva ut det via sociala medier. Man är aldrig anonym, inte ens bakom skärmen. Kom ihåg det.

All kärlek till dig, som vågar visa upp dig precis så som du själv är. All kärlek till dig, som inte skäms för att visa upp dig hur du än ser ut. Man kan vara både tjock, smal och kurvig, med eller utan celluliter, vara gammal eller ung. Ingen annan vet till 100% vad du har i bagaget, vad du har som tynger dig, vad du har som gör att du är du.

Det är som många skriver av de jag följer på Instagram. Man kan aldrig veta varför en person som är så smal har varit med om. Man kan inte skriva eller säga till personen i välmening "Vad vacker du är när du har gått upp lite i vikt". Personen har kanske haft problem med ätstörning och så vidare, det kanske triggar något förbannat mycket av att få höra eller läsa en sådan kommentar. Snälla, kom bara överens om att alla duger precis som de är. Även om det du säger kanske är välment, så håll den kommentaren för dig själv. Måste du verkligen kommentera, gå inte in på detaljnivå. Säg absolut inte, "det där var fint på dig, men jag gillar inte den här delen på dig" och gör ett jäkla långt utlägg om det.

  • Tankar
  • 122 visningar

Gillar

Kommentarer

eemmastephanie
eemmastephanie,
Så så viktigt!
nouw.com/eemmastephanie
mynameisjossan
mynameisjossan,
Vi måste stå upp för våra medmänniskor och säga till när någonting är fel
nouw.com/mynameisjossan
Annaasvensson
Annaasvensson,
Gud vad bra skrivit av dig!! Sååå jävla bra. 👏
nouw.com/annaasvensson
mynameisjossan
mynameisjossan,
High five. Vi måste göra mer för att undvika att folk kränker varandra via sociala medier
nouw.com/mynameisjossan
Annaasvensson
Annaasvensson,
Ja det måste vi verkligen göra!!
nouw.com/annaasvensson