Dolda Tillgångar - Hidden Figures - Filmtips

Ikväll har jag och mina föräldrar sett en sann historia, som handlar om tre mörkhyade tjejer år 1961. De jobbar på NASA, men får inte samma rättigheter som en vit människa inom sitt arbete. Helt sjukt att det var så världen för snart 58 år sedan. De mörkhyade hade egen matsal, egen toalett och fick inte beblandas med de vita människorna. Vilken helt sjuk värld det var då. På vissa ställen i världen än idag, tack och lov är det inte så på alla ställen, vilket är skönt. Jag tycker att alla människor har lika stort värde, så länge de inte gjort mig något ont. Det spelar ingen roll vilken ras, läggning eller religion man tillhört tycker jag. Alla har rätt att få finnas på sina egna villkor.

Nog om detta. Filmen i sig var väldigt bra, man fick en insikt i hur det var att vara mörkhyad, där det inte var accepterat att vara det. I en värld där man fick kämpa ännu hårdare för att lyckas och komma upp sig inom företaget.

Handling:

Detta är den sanna och fantastiska berättelsen om Katherine Johnson, Dorothy Vaughan och Mary Jackson, tre afroamerikanska kvinnor som arbetade för NASA och var hjärnorna bakom USA:s kamp mot Sovjetunionen i rymdkapplöpningen för att vara först med att få astronauten John Glenn i omloppsbana kring jorden.

Skådisar:

​De hittar du genom att klicka här

  • Filmtips
  • 104 visningar

Gillar

Kommentarer