Dokumentären var så bra "I am Greta"

Hallå där ute i den berömda holken. Ikväll såg jag en dokumentär tillsammans med mina föräldrar om en tjej som heter Greta Thunberg. Hennes mamma är den kända operasångerskan Malena Ernman.

Ikväll visade SVT en dokumentär om henne, när hon strejkar för miljön. Man fick se första gången hon satt utanför riksdagen och strejkade. Man fick även följa med när hon fick träffa folk från FN och en massa annat. Dokumentären heter "I am Greta". Den borde du verkligen se, om du inte redan gjort det.

Hon var 15 år när hon började skolstrejka för miljön och har idag fyllt 18 år. Stort grattis säger jag till denna helt fantastiska människa med likadan diagnos som jag, nämligen Aspergers Syndrom.

Handling: I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet. Frågan hon ställer till vuxenvärlden: Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist.

Denna dokumentär finns att hyra hos SF Anytime här med engelskt tal. Du kan se den gratis hos SVTplay som vanligt, men också med antingen syntolkning eller teckenspråkstolkning, här. Den ligger kvar på SVTplay till 25 december.

Vill du läser mer om dokumentären, så finns det att göra här eller här.

Den som följde med Greta när hon stred för klimatet var hennes pappa Svante Thunberg. Gretas farfar var den kända skådisen Olof Thunberg, som även också är berättarrösten om den tecknade Bamse. Han var också rösten till tigern Shere Khan i filmen Djungelboken (sv. premiär 1968) Även Djungelboken 2 (2003).

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh har hört mycket om att den skulle visas! ❤️

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

Den måste du se ❤ Den var otroligt bra

nouw.com/mynameisjossan
beattriicee
beattriicee,

Vad spännande att den serien gick på SVT, tack för tipset!

nouw.com/beattriicee
mynameisjossan
mynameisjossan,

Varsågod, det var en riktigt bra dokumentär

nouw.com/mynameisjossan