Detta land ställer inte upp live i ESC

Drabbats av Corona i gruppen

En av bandmedlemmarna i isländska Gagnamagnið har smittats av Corona. Därför tvingas nu Island ställa in sitt liveframträdande i kvällens semifinal av ESC (Eurovision Song Contest). I stället kommer en inspelning från en tidigare repetition att sändas.

Sångaren Daði Freyr Pétursson skriver på Twitter att bandet inte heller kommer att delta i fler repetitioner innan ikväll.

"Vi har alla varit extremt försiktiga under hela den här resan så det här kommer som en stor överraskning. Vi är nöjda med framträdandet och ser mycket fram emot att ni alla ska få se det. Tack för all er kärlek", skriver han.

Det är nämligen så att Johann Sigurður har smittats av Corona.

– Det är svårt för vi har jobbat så hårt och jag ville verkligen det här och vi har jobbat på det här så länge, säger Johann och kämpar mot tårarna på bandets Instagram story.

Daði og Gagnamagnið tävlar ändå med bidraget "10 years", men en förinspelad video från deras tidigare repetition kommer att användas istället.

I flera storys på bandets Instagram berättar bandmedlemmen och dansaren Johann Sigurður att det är han som smittats.

– Jag är verkligen chockad, besviken och allmänt väldigt ledsen över hela situationen, säger han.

Johann Sigurður kämpar mot tårarna när han fortsätter:

– Jag mår bra. Det är svårt för vi har jobbat så hårt och jag ville verkligen det här. Vi har jobbat på det här så länge.

I ett pressmeddelande från Eurovisionarrangören EBU meddelar man att bandet valt att inte heller uppträda live under lördagens finalsändning om Island skulle ta sig vidare från semifinalen, för att de inte vill uppträda om det inte är med hela gruppen.

Johann Sigurður försöker hålla modet uppe: – Jag hoppas att ni förstår och fortsätter att stötta oss, även om vi bara kan visa er vår andra repetition.

P.S Text lånad av svd.se och Aftonbladet.se

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinlägg #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligblog #personligblogg #personligblogger #personligbloggare #bloggplatform #bloggtopplistan #blogg #inlägget #blogginlägg #ettbrablogginlägg #bloggareisverige #bloggare #cool #coolt #jaghardetganskabra #jagärdenbästa #bloggtips #bloggplatform #bloggtipsinlägg #musik #musikk #musiktips #musikkglede #musicislife #music #musictips #musicmakesmehappy #esc #eurovision #eurovisionsongcontest #rotterdam #netherland #netherlands #europa #europe

Gillar

Kommentarer